Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη επί τρίτη συνεδρίαση στη Wall Street

Κέρδη επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση αποκομίζει η Wall Street, με άνοδο για την τεχνολογία, τις πρώτες ύλες και τις κοινωφελείς επιχειρήσεις. Σε θετικά επίπεδα για το 2010 "περνάει" ο Dow Jones. Ανοδος στις ευρωαγορές.

Κέρδη επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση αποκομίζει η Wall Street, με το ενδιαφέρον στραμμένο σε σημαντικά στοιχεία για το αμερικανικό εμπόριο και κέρδη για την τεχνολογία, τις πρώτες ύλες και τις κοινωφελείς επιχειρήσεις.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύται 0,42% στις 10.447 μονάδες, ο S&P 0,43% στις 1.120 μονάδες, ο Nasdaq 0,45% στις 2.285 μονάδες.

Με την σημερινή άνοδο κοντά στις 10.440 μονάδες, ο Dow Jones «περνάει» σε θετικά εδάφη για το 2010, ενώ οι δείκτες S&P 500 Nasdaq έχουν ήδη από χθες «σβήσει» τις ζημίες της φετινής χρονιάς.

Η ICSC/Goldman Sachs ανακοινώνει εβδομαδιαία μεγέθη πωλήσεων εμπορικών αλυσίδων, ενώ οι αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοινώνουν τα μεγέθη πωλήσεων Φεβρουαρίου.

Από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι αναλυτές περιμένουν ότι πωλήθηκαν 3,7 εκατ. αυτοκίνητα και 4,2 εκατ. φορτηγά στο 12μηνο από 3,8 εκατ. και 4,18 εκατ. αντιστοίχως στο 12μηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο.

Κέρδη αποκομίζει ο τεχνολογικός κλάδος, εν αναμονή τεχνολογικού συνεδρίου της Morgan Stanley, που θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις της Microsoft, της International Business Machines και της AT&T.

Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού Qualcomm ενισχύεται 2,1% μετά την ανακοίνωση προγράμματος επαναγοράς 3 δισ. δολ. και αύξησης μερίσματος κατά 12%.

Ο τίτλος της εταιρίας ασφάλισης ομολόγων ΜΒΙΑ κερδίζει 4,8% μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

Στις διεθνείς αγορές επικρατούν ανοδικές τάσεις. Ο δείκτης MSCI Emerging Markets ενισχύεται στα υψηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων, με ώθηση από την εύρωστη ανάπτυξη της Ινδίας και τις ενθαρρυντικές εξελίξεις γύρω από το ελληνικό χρέος.

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας αύξησε το βασικό επιτόκιο κατά 0,25 μονάδες στο 4%, ενώ ο χαλκός "διορθώνει" την χθεσινή εκτίναξη με πτώση 2%, καθώς αποκαθίσταται η λειτουργία ορυχείων στην Χιλή.

Στα ευρωπαίκά χρηματιστήρια, οι πιέσεις των φαρμακευτικών τίτλων «αναμετριώνται» νε τα κέρδη των μεταλλευτικών επιχειρήσεων και ο δείκτης FTSE ενισχύεται αυτή την ώρα 0,88%, ο DAX 0,93%, ο CAC 0,89%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v