Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GM: Στα €1,9 δισ. η χρηματοδότηση στην Opel

Κεφάλαια ύψους 1,9 δισ. ευρώ προτίθεται να προσφέρει στην Opel προκειμένου να προχωρήσει το πρόγραμμα αναδιοργάνωσής της, η ιδιοκτήτρια εταιρία General Motors (GM). Ανάκληση 1,3 εκατ. μοντέλων της GM σε ΗΠΑ.

GM: Στα €1,9 δισ. η χρηματοδότηση στην Opel
Κεφάλαια ύψους 1,9 δισ. ευρώ προτίθεται να προσφέρει στην Opel προκειμένου να προχωρήσει το πρόγραμμα αναδιοργάνωσής της, η ιδιοκτήτρια εταιρία General Motors (GM).

Πρόκειται για ποσό άνω του 50% των 3,3 δισ. ευρώ που η GM θεωρεί απαραίτητα προκειμένου η Opel να επιστρέψει σε ομαλή πορεία, ενώ η βοήθεια θα δοθεί τόσο υπό μορφή δανείων όσο και υπό μορφή μετοχών.

«Προκειμένου το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης να καταστεί βιώσιμο, η Opel/Vuxhall χρειάζεται περί των 3,3 δισ. ευρώ. Επιπλέον 415 εκατ. ευρώ θα δοθούν, όπως έχουν δεσμευθεί, από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις», τονίζεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Υπενθυμίζεται ότι αρχικώς η GM είχε ανακοινώσει ότι θα στήριζε την Opel με το ποσό των 600 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα η GM ανακοίνωσε την ανάκληση 1,3 εκατ. μοντέλων στην Β. Αμερική λόγω μηχανικών προβλημάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του MarketWatch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v