Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αντίδραση Wall στην πρώτη του Φεβρουαρίου

Ανοδο σημειώνει η Wall, μετά την σημαντική πτώση του Ιανουαρίου, καθώς τα στοιχεία για την μεταποίηση σε καίριες οικονομίες του πλανήτη υποδεικνύουν ανάκαμψη. Σημαντικά κέρδη και στις ευρωαγορές.

Κέρδη αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά την μεγάλη πτώση του Ιανουαρίου, καθώς τα στοιχεία για την μεταποίηση σε καίριες οικονομίες του πλανήτη υποδεικνύουν ανάκαμψη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,85% στις 10.153 μονάδες, ο S&P 0,98% στις 1.084 μονάδες, ο Nasdaq 0,563 στις 2.158 μονάδες.

Για τον Ιανουάριο ο δείκτης Dow υποχώρησε 3,5%, ο S&P 3,7% και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq 5,4%.

Τα στατιστικά στοιχεία για τις ιδιωτικές δαπάνες και εισόδημα Δεκεμβρίου που ανακοινώθηκαν νωρίτερα ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες των αναλυτών, αλλά την σημαντική ώθηση έδωσε η δημοσιοποίηση της νέας σημαντικής βελτίωσης στα μεγέθη για την μεταποίηση.

Οι δείκτες μεταποίησης που ανακοινώθηκαν και για την ευρωζώνη, την Βρετανία, την Κίνα και την Αυστραλία ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Πάντως στο χρηματιστήριο της Κίνας εκδηλώθηκε μεγάλη πτώση, η μεγαλύτερη 3,5 μηνών, καθώς το Πεκίνο δείχνει να ετοιμάζεται για νέα μέτρα συγκράτησης της πιστωτικής επέκτασης.

Θετικά συμβάλλει στις συναλλαγές της Wall Street επίσης η ανακοίνωση αύξησης 29% στις πωλήσεις ημιαγωγών Δεκεμβρίου.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,48%, ο DAX 0,26%, ενώ ο CAC 0-.02%.

Η μετοχή της Vivendi υποχωρεί 2,6% μετά την αμερικανική απόφαση ότι η εταιρία παραπλάνησε επενδυτές, ενώ η Ryanair κερδίζει 5,1% κατόπιν ανακοίνωσης ικανοποιητικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Η ροή των αποτελεσμάτων συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα, με την Exxon Mobil να περιλαμβάνεται στις αμερικανικές εταιρίες που δημοσιοποιούν μεγέθη τετάρτου τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v