Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές τάσεις στη Wall

Η πολύ καλή μέτρηση του αμερικανικού ΑΕΠ, στηρίζει την Wall στην τελευταία συνεδρίαση του Ιανουαρίου, αν και οι δεύτερες σκέψεις για τις επιπτώσεις της ανάπτυξης στα επιτόκια, περιορίζουν την άνοδο. Πτώση για Nasdaq.

Η πολύ καλή μέτρηση του αμερικανικού ΑΕΠ, που απόλαυσε την μεγαλύτερη αύξηση 6 ετών (5,7%) στο δ΄τρίμηνο, ωθεί υψηλότερα το αμερικανικό χρηματιστήριο στην τελευταία συνεδρίαση του Ιανουαρίου, αν και οι δεύτερες σκέψεις για τις επιπτώσεις της ανάπτυξης στα επιτόκια, περιορίζουν την άνοδο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,5% στις 10.172 μονάδες, ο S&P 0,25% στις 1.087 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται χαμηλότερα 0,15% στις 2.176 μονάδες. Σημειώνεται ότι τα κέρδη των βασικών δεικτών της Wall Street έφτασαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης μέχρι το 1%.

Η πρώτη εκτίμηση για την οικονομική παραγωγή των ΗΠΑ δημιούργησε μεγάλη αισιοδοξία για τον δυναμισμό της οικονομίας καθώς θα εισέρχεται στο β΄τρίμηνο, που δεν θα υπάρχουν πλέον κεφάλαια στήριξης από κρατικά προγράμματα.

Ωστόσο, αυτή η ανάπτυξη προοιωνίζεται έναρξη του κύκλου αύξησης των επιτοκίων, γεγονός που συγκρατεί τις επενδυτικές διαθέσεις.

Πολύ καλή ήταν η αρχική επίδραση και των αποτελεσμάτων μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών, όπως η Microsoft που ενισχύθηκε 2,8% και η Amazon που κέρδισε 3,3%, αλλά στη συνέχεια
επικράτησαν ρευστοποιήσεις κερδών που αφαίρεσαν πολλά κέρδη από τις ευρωαγορές.

Εντονα διορθωτικές διαθέσεις χαρακτήρισαν τις συναλλαγές στην μετοχή της Apple, μετά τα αρχικά κέρδη από την παρουσίαση του iPad.

Η εικόνα ήταν θετική από νωρίς για τις ευρωαγορές, αλλά τα κέρδη διευρύνθηκαν μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού ΑΕΠ. Τελικώς, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,83% υψηλότερα, ο DAX 1,37%, ενώ ο CAC με κέρδη 1,24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v