Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στη Wall Street

Η απόφαση της BofA να αποπληρώσει τα κρατικά κεφάλαια καθώς και η νέα μείωση στους νέους ανέργους βελτιώνουν την ψυχολογία στη Wall Street αλλά η ξαφνική "βουτιά" του δείκτη υπηρεσιών περιορίζει τις καλές διαθέσεις.

Η απόφαση της BofA να αποπληρώσει τα κρατικά κεφάλαια καθώς και η νέα μείωση στους νέους ανέργους βελτιώνουν την ψυχολογία στη Wall Street αλλά η ξαφνική "βουτιά" του δείκτη υπηρεσιών περιορίζει τα κέρδη.

Την μεγαλύτερη ώθηση προσφέρει η απόφαση της Bank of America να αποπληρώσει τα κεφάλαια διάσωσης καθώς και τη συμφωνία Comcast και GE.

Ωστόσο η αιφνίδια διολίσθηση στου δείκτη ISM υπηρεσιών σε φάση συρρίκνωσης, αφαιρεί τα αρχικά κέρδη και δημιουργεί μικτή εικόνα στους βασικύς δείκτες.

Μετά την αρχική άνοδο, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,23% στις 10.428 μονάδες, ο S&P 0,02% στος 1.108 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,28% στις 2.191 μονάδες.

Την μεγαλύτερη ώθηση προσφέρει η Bank of America που ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιστρέψει τα 45 δισ. δολ. που έλαβε στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης από την αμερικανική κυβέρνηση.

Λίγο αργότερα, η Comcast, η μεγαλύτερη επιχείρηση καλωδιακής τηλεόρασης στις ΗΠΑ, συμφώνησε να εξαγοράσει μερίδιο πλειοψηφίας στην NBC Universal μέσω κοινοπραξίας με την General Electric, που αποτιμά τον όμιλο ψυχαγωγίας στα 37 δισ. δολάρια και δημουργεί μια ψυχαγωγική "υπερδύναμη".

Θετικός είναι ο αντίκτυπος και από τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις, καθώς σημειώθηκε νέα πτώση στις αρχικές αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, που δημιουργεί καλές συνθήκες ενόψει της αυριανής κρίσιμης ανακοίνωσης για το μηνιαίο ποσοστό της ανεργίας.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI ενισχύεται επί τέταρτη συνεχόμενη μέρα. Θετικά πρόσημα επικρατούν και στις ευρωαγορές, ειδικά μετά την απόφαση της ΕΚΤ να κρατήσει τα επιτόκια σταθερά στο 1%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,08%, ο DAX κερδίζει 0,56%, ενώ ο CAC ενισχύεται 0,57% στις 3.815 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v