Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tράπεζες και πετρέλαιο "δίχασαν" τη Wall Street

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall με τη Beige Book να επιβεβαιώνει τα σημάδια βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών στις ΗΠΑ. Πιέσεις στον Dow Jones από τραπεζικούς και ενεργειακούς τίτλους. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall με τη Beige Book να επιβεβαιώνει τα σημάδια βελτίωσης των οικονομικών συνθηκών στις ΗΠΑ. Πιέσεις στο Dow από τραπεζικούς και ενεργειακούς τίτλους.

Αναλυτικά στην έκθεση της Beige Book αναφέρεται η βελτίωση στις καταναλωτικές δαπάνες και στον κλάδο της μεταποίησης ενώ είναι εμφανής ο προβληματισμό των στελεχών της Κεντρικής Τράπεζας για την ενδείξεις αδυναμίας της αγοράς εργασίας.

Από πλευράς σημερινών μακροοικονομικών ανακοινώσεων, ενθαρρυντική ήταν η εικόνα στις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα το Νοέμβριο στις ΗΠΑ όπου οι προγραμματισμένες περικοπές μειώθηκαν στις 50.349 από 55.679 τον προηγούμενο μήνα.

Θετικό πρόσημο για τον δείκτη Nasdaq καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα ευνοηθούν οι τεχνολογικοί τίτλοι κατά την εορταστική περίοδο όπου αναμένεται αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρονικών προϊόντων.

Στο δείκτη Dow τις σημαντικότερες πιέσεις δέχτηκαν οι τίτλοι των JP Morgan, American Express, Chevron και Exxon Mobil.

Συγκεκριμένα η πτώση της τιμής του πετρελαίου άνω του 2% στις διεθνής αγορές μετά την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, πίεσε χαμηλότερα τους ενεργειακούς τίτλους με την Chevron να υποχωρεί 0,6% και την Exxon Mobil 0,4%.

Παράλληλα πτωτικά κινήθηκε και ο τραπεζικός κλάδος καθώς οι νέες μεταρρυθμίσεις στην αγορά παραγώγων αναμένεται να πλήξουν τα κέρδη των χρηματοπιστωτικών ομίλων.

Πτώση 0,5% για τη Citigroup, 0,6% για τη JP Morgan και 1,5% για τη Bank of America.

Περιορισμένος ο όγκος συναλλαγών στη Wall Street λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και το κλείσιμο του έτους.

Από πλευράς εταιρικών ειδήσεων αίσθηση προκάλεσε η παραίτηση του CEO της General Motors, Fritz Henderson μετά από 25 χρόνια εργασίας (από άλλα πόστα) στον όμιλο.

Απώλειες 1,4% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 76,66 δολ./βαρέλι.

Το δικαίωμα της υποχώρησε 1,6% στα 22,5 δολάρια ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας ενισχύθηκε 2,5% στα 6,61 δολάρια. Πτώση 0,7% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 8,02 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με πτώση 0,19% στις 10.452,08 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη μόλις 0,03% στις 1.109,21 μονάδες ενώ ο Nasdaq υψηλότερα 0,42% στις 2.185,03 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,29% στις 5.327,39 μονάδες, ο DAX 0,09% υψηλότερα στις 5.781 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,53% στις 3.795 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v