Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στη Wall με πιέσεις στις τράπεζες

Μικτή εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς η τεχνολογικές μετοχές αποκομίζουν κέρδη αλλά τράπεζες και ενέργεια κινούνται χαμηλότερα, ασκώντας ήπιες πιέσεις στο δείκτη Dow Jones. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Μικτή εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς η τεχνολογικές μετοχές αποκομίζουν κέρδη αλλά οι τράπεζες και η ενέργεια κινούνται χαμηλότερα, ασκώντας ήπιες πιέσεις στον δείκτη Dow Jones.

Αυτή η περίοδος πριν τις γιορτές και το κλείσιμο του έτους, χαρακτηρίζεται παραδοσιακά από συγκριτικά περιορισμένους όγκους συναλλαγών και επενδυτική "ενδοσκόπηση".

Σημαντικά είναι τα κέρδη του τεχνολογικού κλάδου, καθώς διαφαίνεται ότι στις φετινές εορταστικές πωλήσεις θα είναι αυξημένο το ενδιαφέρον για ευρείας κατανάλωσης ηλεκτρονικά προϊόντα.

Ο τραπεζικός κλάδος πιέζεται ενόψει της χρηματοπιστωτικής μεταρρύθμισης που επίκειται και αφορά κυρίως τις αγορές παραγώγων, το οποίο ενδεχομένως να πλήξει τα τραπεζικά κέρδη. Ο οίκος Bernstein αναφέρει ότι η JPMorgan εκτιμά πως ότι η νέα νομοθεσία θα προκαλέσει μείωση έως 3 δισ. δολ. στα έσοδά της, στο χειρότερο «σενάριο.»

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,12% στις 10.458 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,06% στις 1.109 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,54% στις 2.187 μονάδες.

Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην δημοσιοποίηση της έκθεσης του Beige Book, όπου η Federal Reserve θα περιγράψει τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις της για την αμερικανική οικονομία.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, που ήταν ενθαρρυντικά, καθώς έδειξαν τις λιγότερες προγραμματισμένες απολύσεις από τότε που ξεκίνησε η κρίση.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η Merck βρίσκεται στο επίκεντρο μετά την ανακοίνωση της ελβετικής Roche ότι το σκεύασμα κατά του διαβήτη που παρασκευάζει συνεργάζεται καλύτερα με το Januvia της αμερικανικής εταιρίας.

Η McDonald's υποχωρεί 0,3% μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του διευθύνοντος λειτουργικού συμβούλου για λόγους υγείας.

Η Bank of America υποχωρεί 0,7% μετά τις δηλώσεις δύο υποψήφιων CEOs ότι η τράπεζα θα πρέπει να μελετήσει διάσπαση.

Οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν σε γενικές γραμμές υψηλότερα, ενώ στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικράτησε σταθεροποιητική εικόνα το πρωί. Η θετική πορεία της Wall Street στήριξε το απόγευμα τους ευρωπαϊκούς δείκτες και ο FTSE έκλεισε με ήπια άνοδο 0,29% στις 5.327 μονάδες, ο DAX 0,09% υψηλότερα στις 5.781 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,53% στις 3.795 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v