Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Forbes:Πωλούν το μέγαρο της 5th Ave, για 55 εκατ.

Η οικογένεια Forbes βρίσκεται κοντά στην υπογραφή συμβολαίου πώλησης των κεντρικών γραφείων της στην Fifth Avenue, προς 55 εκατ. δολάρια, τιμή σχεδόν μισή απ’όσα ζητούσε δύο χρόνια πριν.

Forbes:Πωλούν το μέγαρο της 5th Ave, για 55 εκατ.
Η οικογένεια Forbes βρίσκεται κοντά στην υπογραφή συμβολαίου πώλησης των κεντρικών γραφείων της στην Fifth Avenue, προς 55 εκατ. δολάρια περίπου, καθώς οι οικονομικές δυσκολίες εξαιτίας της «βουτιάς» των εκδοτικών επιχειρήσεων, υποχρεώνουν την εκδοτική οικογένεια να πωλεί περιουσιακά στοιχεία για να αντεπεξέλθει.

Σύμφωνα με τα ανεπιβεβαίωτα στοιχεία, η τιμή αντιστοιχεί σε 380 δολάρια ανά τετραγωνικό (πόδι), πολύ χαμηλότερα από τα 1.000 δολάρια ανά τετραγωνικό που ζητούσαν οι Forbes δύο χρόνια νωρίτερα, για το γρανιτένιο μέγαρο που καλύπτει 144.000 τετραγωνικά.

Σύμφωνα με τις φήμες, η συμφωνία για τα 55 εκατ. δολάρια περιλαμβάνει ετήσιο συμβόλαιο επανενοικίασης, αν και ο πιθανός αγοραστής, λέγεται ότι ζητεί επιπλέον 2 εκατ. δολάρια για την ρήτρα.

Οι Forbes έχουν ηδη πωλήσει το οικογενειακό γιώτ το Highlander, το ραντσο τους στο Κολοράντο και έβγαλαν σε δημοπρασία την συλλογή κρασιών τους.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρία απόλυσε 100 εργαζόμενους για να ισοφαρίσει ζημίες από την μείωση 30% στην διαφήμιση.

Τον Αύγουστο 2006, η οικογένεια Forbes είχε επίσης πουλήσει μερίδιο 40% προς 250 – 300 εκατ. δολάρια στην επενδυτική εταιρία της Silicon Valley, Elevation Partners.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v