Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Comcast + NBC = Υπερδύναμη στην ψυχαγωγία

Η Comcast, η μεγαλύτερη επιχείρηση καλωδιακής τηλεόρασης στις ΗΠΑ, αγοράζει πλειοψηφικό μερίδιο στην NBC Universal μέσω κοινοπραξίας με την GE, που αποτιμά τον όμιλο στα 37 δισ. δολάρια.

Comcast + NBC = Υπερδύναμη στην ψυχαγωγία
Η Comcast, η μεγαλύτερη επιχείρηση καλωδιακής τηλεόρασης στις ΗΠΑ, συμφώνησε να εξαγοράσει μερίδιο πλειοψηφίας στην NBC Universal μέσω κοινοπραξίας με την General Electric, που αποτιμά τον όμιλο ψυχαγωγίας στα 37 δισ. δολάρια.

Με την συμφωνία δημιουργείται μια "υπερδύναμη" στον χώρο των μέσων ψυχαγωγίας, που αφορά όχι μόνο στο περιεχόμενο των μεταδόσεων, αλλά και στο πώς μεταδίδεται αυτό το περιεχόμενο στον καταναλωτή.

Η Comcast θα συνεισφέρει με 6,5 δισ. δολ. σε ρευστό και καλωδιακά κανάλια αξίας 7,25 δισ. δολ., μεταξύ των οποίων το Golf Channel και το E! Entertainment, στη νέα κοινοπραξία, όπως ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες.

Με την συμφωνία, η Comcast αποκτά τα κανάλια USA, CNBC, MSNBC και Bravo cable channels, τα ραδιοφωνικά δίκτυα και τους σταθμούς της NBC, ένα κινηματογραφικό στούντιο και ψυχαγωγικά πάρκα.

Η Comcast θα λάβει 51% στη NBC Universal και η GE, που είχε το 80% μέχρι την υπογραφή της συμφωνίας, θα κρατήσει μερίδιο 49%.

Το συμβόλαιο αποτιμά την NBC Universal στα 30 δισ. δολ., ενώ η GE θα λάβει περίπου 8 δισ. δολ. σε ρευστό για την συνεισφορά της στην κοινοπραξία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v