Ηπιες πετρελαϊκές πιέσεις στη Wall Street

Ήπιες πιέσεις δέχονται οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις κυριότερες αμερικανικές αγορές, αρνητικά επηρεασμένοι από την επίθεση στη Σαουδική Αραβία που προκάλεσε νέα σημαντική άνοδο των τιμών του πετρελαίου και αναζωπύρωση των ”τρομοφόβων”.

Ήπιες πιέσεις δέχονται στο ξεκίνημα της πρώτης συνεδρίασης μετά από τρεις μέρες αργίας οι κυριότερες αμερικανικές αγορές, καθώς η τρομοκρατική ενέργεια κατά της Σαουδικής Αραβίας προκαλεί άνοδο των τιμών του πετρελαίου και ανησυχίες στους κόλπους των επενδυτών.

Δεδομένου του ότι η ικανότητα της Σ. Αραβίας να παράγει πετρέλαιο δεν επηρεάστηκε από τις επιθέσεις που άφησαν 22 ανθρώπους νεκρούς, η νέα άνοδος των τιμών πρέπει να αποδοθεί αφενός σε ανησυχία για νέο χτύπημα και αφετέρου σε κινήσεις κερδοσκοπίας, επισημαίνουν αναλυτές.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, χωρίς ιδιαίτερη επίδραση στη Wall Street αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία για το δείκτη ISM, στις 17.00 ώρα Ελλάδος. Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτά αναμένεται να σημειώσουν μικρή υποχώρηση και να διαμορφωθούν στο 61,5 από 62,4 τον Απρίλιο.

Στο -0,06% και τις 10.182 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ υποχώρηση κατά 0,22% εμφανίζει ο δείκτης Nasdaq, ο οποίος διαμορφώνεται στις 1.982 μονάδες. Στο -0,12% και τις 1.119 μονάδες κινείται ο S&P 500.

Εξάλλου, στους πτωτικούς ρυθμούς της πρωινής συνεδρίασης συνεχίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v