Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση με τεχνολογικές πιέσεις στη Wall

Υπό την πίεση κυρίως των τεχνολογικών μετοχών, λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων Microsoft και Amazon, η Wall κινείται διορθωτικά μετά το χθεσινό υψηλό έτους. Μικτό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Υπό την πίεση κυρίως των τεχνολογικών μετοχών λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων Microsoft και Amazon.com, το αμερικανικό χρηματιστήριο κινείται χαμηλότερα μετά τα εύρωστα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,26% στις 9.045 μονάδες, ο S&P 0,48% στις 971 μονάδες, ο Nasdaq 1,13% στις 1.951 μονάδες.

Ο τίτλος της Microsoft υποχωρεί 10% κατόπιν της ανακοίνωσης μείωσης κερδών 29% στο β΄τρίμηνο, ενώ η Amazon, που είδε τα κέρδη της να μειώνονται 10% εμφανίζει πτώση 8%.

Αρκετοί επενδυτές τηρούν ούτως ή άλλως στάση αναμονής μετά τα μεγάλα κέρδη της Πέμπτης, όταν ο Dow έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα του έτους.

Δυσοίωνα ήταν και τα αποτελέσματα και από τον χρηματοοικονομικό κλάδο. Η μετοχή της American Express υποχωρεί 2%, μετά την μείωση κερδών 48%, και η Capital One, που ανακοίνωσε ζημίες, 3,4%.

Αρνητική είναι η επίδραση και των στατιστικών μεγεθών, καθώς ανακοινώθηκε η πρώτη επιδείνωση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος από τον Φεβρουάριο.

Ανεξάρτητα από αυτές τις τελευταίες απογοητεύσεις, η περίοδος ανακοίνωσης κερδών ή ζημιών β΄τριμήνου αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευνοϊκή, καθώς η πλειοψηφία των αποτελεσμάτων είναι καλύτερη της αναμενόμενης. Πολλοί χρηματιστές και αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό είναι μια σαφής ένδειξη ότι η αμερικανική οικονομία οδεύει σε ανάκαμψη.

Ο δείκτης S&P 500 έχει πλέον ανακτήσει τις μισές από τις ζημιές που υπέστη μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers κι έχει ενισχυθεί σχεδόν 11% από την ημέρα που ξεκίνησε (με την Alcoa) η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων β΄τριμήνου.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με μικτή εικόνα, μετά από εννέα συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις. Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος 0,37%, ο DAX με πτώση 0,34%, ενώ ο CAC έκλεισε 0,22% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v