Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίνι-ράλι στη Wall Street

Μεθυστικό "κοκτέιλ" στατιστικών και εταιρικών ανακοινώσεων, με κυρίαρχο στοιχείο τη νέα, μεγάλη, αύξηση στις μεταπωλήσεις κατοικιών, ωθεί την Wall σε μίνι-ράλι και τον δείκτη Dow Jones πάνω από τις 9.000 μονάδες.

Η μεγάλη και τρίτη συνεχόμενη αύξηση στις μεταπωλήσεις κατοικιών προκάλεσε «έκρηξη» τιμών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με την βοήθεια των κινήσεων εξαγορών και συγχωνεύσεων και των ευνοϊκων αποτελεσμάτων τριμήνου, που δημιούργησαν θετικό κλίμα από το «καμπανάκι.»

Το στατιστικό και εταιρικό «κοκτέιλ» ώθησε τον δείκτη Dow Jones πάνω από τις 9.000 μονάδες, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο. Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,97% στις 9.056 μονάδες, ο S&P 2,26% στις 975 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται επί 12η συνεχόμενη συνεδρίαση και αποκομίζει κέρδη 2,39% στις 1.972 μονάδες.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων η EBay ενισχύεται 9,7%, η AT&T 3,2% και η Ford κινείται θετικά, καθώς οι ανακοινώσεις τους ήταν καλύτερες των αναμενόμενων. Για ανάλογους λόγους, η 3M ενισχύεται 6,1% και η Fifth Third Bancorp 15%.

Στον αντίποδα, η McDonald’s υποχωρεί 4,3% μετά τα αποτελέσματά της και η Qualcomm 4,2%.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ανακοινώνουν Q2 η Microsoft και η American Express.

Από το μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, πριν το άνοιγμα, η Bristol-Myers Squibb ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Medarex προς 2,4 δισ. δολ. ενώ η Amazon ότι θα αγοράσει την online επιχείρηση υποδημάτων Zappos.com προς 847 εκατ. δολ. Η μετοχή της Medarex εκτινάχθηκε 89% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορές παρέμειναν εγκλωβισμένοι σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης με μικτές τάσεις μέχρι την ώρα που άρχισε να ενισχύεται αισθητά η Wall. Τελικώς, καταγράφοντας «ράλι» της τελευταίας ώρας, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,47%, ο DAX 2,45%, ενώ ο CAC 2,08%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v