Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα ακίνητα ωθούν τον Dow στις 9.000 μονάδες

Η ευχάριστη έκπληξη στην αγορά κατοικίας των ΗΠΑ από τη νέα αύξηση των μεταπωλήσεων, ωθεί σε δυναμική άνοδο την Wall, με την αρωγή εξαγορών και ευνοϊκων Q2. Πάνω από τις 9.000 ο Dow, στο +2,5% ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Η ευχάριστη έκπληξη από την αγορά ακινήτων των ΗΠΑ, με την αύξηση των μεταπωλήσεων οικιών, ωθεί σε δυναμική άνοδο τους βασικούς δείκτες της Wall Street, με την αρωγή των εξαγορών και των Q2 της ημέρας.

Οι κινήσεις στον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων επανέφραν σε θετικά πρόσημα τους βασικούς δείκτες της Wall Street από την αρχή της συνεδρίασης, με την βοήθεια των 3M, Ford και AT&T που συνεχίζουν την γενικώς ευνοϊκή περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων β΄τριμήνου.

Η στατιστική εικόνα δεν ανέτρεψε το θετικό κλίμα, καθώς ανακοινώθηκε ελαφρά εβδομαδιαία αύξηση στα επιδόματα ανεργίας αλλά μείωση σε πιο μακροπρόθεσμη βάση. Στη συνέχεια, η αύξησης στις μεταπωλήσεις οικιών ώθησε σε αισθητή άνοδο τους δείκτες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,97% στις 9.056 μονάδες, ο S&P 2,16% στις 974 μονάδες, ο Nasdaq 2,02% στις 1.965 μονάδες. Είναι η πρώτη φορά από τον Ιανουάριο που ο δείκτης των blue-chips κατακτά το "φράγμα" των 9000 μονάδων.

Η Ford Motor ενισχύεται 5% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ η 3M και η AT&T περί το 1%.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ανακοινώνουν Q2 η Microsoft και η American Express.

Πριν το άνοιγμα, η Bristol-Myers Squibb ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Medarex προς 2,4 δισ. δολ. ενώ η Amazon ότι θα αγοράσει την online επιχείρηση υποδημάτων Zappos.com προς 847 εκατ. δολ. Η μετοχή της Medarex εκτινάχθηκε 89% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η EBay κερδίζει 6% και πλέον κατόπιν πρόβλεψης ότι τα αποτελέσματά της θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις.

Στον αντίποδα η Qualcomm υποχωρεί 4% μετά την πρόβλεψη μειωμένων εσόδων.

Οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορές παρέμειναν εγκλωβισμένοι σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης με μικτές τάσεις μέχρι την ώρα που άρχισε να ενισχύεται αισθητά η Wall και αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE κερδίζει 1,51%, ο DAX 2,5%, ενώ ο CAC 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v