Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Θετικά πρόσημα παρά τις τραπεζικές πιέσεις

Σταθεροποιητικές κινήσεις επικρατούν στη Wall, καθώς ο τελευταίος «γύρος» τραπεζικών αποτελεσμάτων δεν καταφέρνει να εμπνεύσει την επενδυτική ευφορία προηγούμενων ανακοινώσεων. Θετικό κλείσιμο ευρωαγορών.

Σταθεροποιητικές κινήσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς ο τελευταίος «γύρος» τραπεζικών αποτελεσμάτων δεν καταφέρνει να εμπνεύσει την επενδυτική ευφορία προηγούμενων ανακοινώσεων.

Ο δείκτης Dow Jones αυτή την ώρα ενισχύεται 0,19% στις 8.933 μονάδες, ο S&P 0,28% στις 957 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,62% στις 1.928 μονάδες.

Η μετοχή της Morgan Stanley υποχωρεί 1,4%, της Wells Fargo 5,9%, της Bank of New York Mellon 3,8% και της SunTrust Banks ενισχύεται 2,2%. Και οι τέσσερις αυτές τράπεζες ανακοίνωσαν αποτελέσματα β΄τριμήνου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Πιέσεις επικρατούν και στον ενεργειακό κλάδο, που ακολουθεί την διόρθωση των τιμών του πετρελαίου σε χαμηλότερα επίπεδα. Στον αντίποδα, κέρδη αποκομίζει ο τεχνολογικός κλάδος, με την βοήθεια των εύρωστων αποτελεσμάτων της Apple, που κερδίζει 4%.

Αυτή την ώρα μιλά ενώπιον του Κογκρέσο ο κεντρικος τραπεζίτης Ben Bernanke, που αναμένεται να δώσει στους επενδυτές ενδείξεις για τις μεθόδους εξόδου από την πολιτική πιστωτικής χαλάρωσης. Ο κεντρικός τραπεζίτης έχει μέχρι στιγμής καθησυχάσει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για αρκετό διάστημα ακόμη.

Σταθεροποιητική εικόνα επικράτησε και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που έκλεισαν χθες στα υψηλότερα επίπεδα του έτους. Οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινήθηκαν πτωτικά στο μεγαλύτερο τμήμα της συνεδρίασης, αλλά αργά το απόγευμα, μετά το μικτό άνοιγμα της Wall, οι δείκτες γύρισαν θετικά και τελικώς ο FTSE έκλεισε 0,25% υψηλότερα, ο DAX 0,54%, ενώ ο CAC με κέρδη 0,07%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v