Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανόδου συνέχεια στη Wall με εφαλτήριο την CIT

Καλά εταιρικά αποτελέσματα και η διάσωση του αμερικανικού οίκου CIT, δημιουργούν συνέχεια στο παγκόσμιο ράλι της περασμένης εβδομάδας και ωθούν σε νέα κέρδη τα χρηματιστήρια Ασίας, Ευρώπης και ΗΠΑ.

Καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά κέρδη και η διάσωση του αμερικανικού πιστωτικού οίκου CIT δημιουργούν συνέχεια στο παγκόσμιο χρηματιστηριακό ράλι της περασμένης εβδομάδας και ωθούν σε νέα κέρδη τα χρηματιστήρια σε Ασία, Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,63% στις 8.799 μονάδες, ο S&P 0,51% στις 945 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,51% στις 1.896 μονάδες.

Ο καταλύτης για τα πρόσφατα κέρδη θεωρείται μια σειά από καλύτερα των αναμενόμενων επιχειρηματικά αποτελέσματα β΄τριμήνου, όπως από τους κολοσσούς IBM. Goldman Sachs, Intel.

Την ψυχολογία βοηθά η είδηση ότι ο πιστωτικός οίκος CIT Group στις ΗΠΑ, η μετοχή του οποίου ενισχύεται στο άνοιγμα περί το 70%, εξασφάλισε «στο παρά πέντε» πακέτο διάσωσης 3 δισ. δολ. από ομάδα κατόχων ομολόγων και κατά πάσα πιθανότητα ξέφυγε από τον κίνδυνο χρεοκοπίας.

Η CIT Group προσφέρει πιστώσεις σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της αμερικανικής αγοράς.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια πλην Ιαπωνίας ανήλθαν το πρωί στα υψηλότερα επίπεδα του έτους.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI ενισχύεται 0,9% κατόπιν κερδών 6,6% την περασμένη εβδομάδα.

Ο επιμέρους δείκτης MSCI αναδυόμενων αγορών κερδίζει 2,4%.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διαμορφώνονται σε υψηλό 5 εβδομάδων και ο δείκτης FTSE 1,46%, ο DAX 1,35%, και ο CAC 1,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v