Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CIT και στατιστικά συντηρούν την άνοδο στη Wall

Συνεχίζεται η άνοδος στη Wall μετά το +7% της περασμένης εβδομάδας, χάρη στις νέες θετικές εξελίξεις από το μακροοικονομικό (leading indicators) και το επιχειρηματικό (CIT Group) μέτωπο.

Συνεχίζεται η άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο επεκτείνοντας τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, που ήταν τα μεγαλύτερα από τον Μάρτιο, μετά την βελτίωση του σύνθετου οικονομικού δείκτη και την προοπτική να γλιτώσει ο χρηματοπιστωτικός οίκος CIT Group την χρεοκοπία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,55% στις 8.792 μονάδες, ο S&P 0,49% στις 944 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,58% στις 1.897 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 απεκόμισε κέρδη 7% την περασμένη εβδομάδα κι έχει ανακάμψει 40% από το χαμηλό 12 ετών του Μαρτίου.

Η μετοχή της CIT Group εκτινάχθηκε 91%.

Η βελτίωση του δείκτη leading indicator ωθεί σε κέρδη τα blue chips και η Caterpillar, η Alcoa και η American Express ενισχύονται πάνω από 2%.

Η μετοχή της Hasbro κερδίζει 3,6% κατόπιν αύξησης κερδών β΄τριμήνου.

Ο τίτλος της Human Genome Sciences σχεδόν τριπλασιάστηκε στα 9,76 δολάρια μετά την έγκριση της Φάσης ΙΙΙ κορυφαίου σκευάσματος.

Ο τίτλος της Cisco Systems κερδίζει 1,9% μετά την αναβάθμιση από την Credit Suisse.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια πλην Ιαπωνίας ανήλθαν το πρωί στα υψηλότερα επίπεδα του έτους.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν την έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, με κέρδη 1,25% για τον FTSE, 1,04% για τον DAX που έκλεισε πάνω από τις 5.000 μονάδες, και 1,63% για τον CAC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v