Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 9 μηνών οι διεθνείς αγορές

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο ενισχύονται οι διεθνείς αγορές και η Wall παραμένει σε ανοδική τροχιά, παρά τις "αντιστάσεις" που συναντά μετά την πολυήμερη άνοδο. Όλα τα βλέμματα στον Ben Bernanke.

Περαιτέρω κέρδη αποκομίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια και η Wall Street παραμένει σε ανοδική τροχιά, παρά τις "αντιστάσεις" που συναντά μετά την πολυήμερη άνοδο.

Ωθηση προσφέρουν κατά κύριο λόγο τα καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη κορυφαίων επιχειρήσεων, όπως η Caterpillar (+7,9%), η Coca-Cola Co., η DuPont και η Merck.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 8.883 μονάδες έχοντας συναντήσει αντίσταση στις 8.900 μονάδες, ενώ ο S&P, που στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ανήλθε έως το υψηλό 2009 στις 956,53 μονάδες, κινείται αυτή την ώρα 0,12% χαμηλότερα στις 949 μονάδες. Ο Nasdaq μετά από θετικό άνοιγμα, διαμορφώνεται με πτώση 0,68% στις 1.896 μονάδες.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI κερδίζει 0,4% και κινείται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν την έβδομη συνεχόμενη κερδοφόρο συνεδρίαση και ο δείκτης FTSE κερδίζει 1,1%, ο DAX 1,92%, ενώ ο CAC 1,49%.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών περιστρέφεται γύρω από την ομιλία του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Ben Bernanke.

Ενόψει της διήμερης ομιλίας του ενώπιον του Κογκρέσο, ο Αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης με συνέντευξή του σε κορυφαία διεθνή εφημερίδα, καθησύχασε τους επενδυτές, υποδεικνύοντας ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική με τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια δεν θα αναιρεθεί άμεσα.

Θετικά επιδρά στην επενδυτική ψυχολογία η σύσταση της Credit Suisse προς του επενδυτές να αγοράσουν μετοχές και η αναβάθμιση του στόχου για τον S&P 500 κατά 14% στις 1.050 μονάδες για το κλείσιμο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v