Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντησε "αντιστάσεις" η Wall Street

Υποχωρεί η Wall έχοντας συναντήσει "αντιστάσεις" μετά την πολυήμερη άνοδο. Η προοπτική χρεοκοπίας της CIT Group πιέζει τις τράπεζες και επισκιάζει τα κέρδη της Caterpillar. Κερδοφόρος συνεδρίαση στις ευρωαγορές.

Υποχωρεί σε χαμηλότερα επίπεδα το αμερικανικό χρηματιστήριο, έχοντας συναντήσει «αντιστάσεις» μετά την πολυήμερη άνοδο και καθώς επανήλθε ο κίνδυνος χρεοκοπίας της CIT Group αναιρεί τα ευνοϊκά αποτελέσματα μεγάλων επιχειρήσεων.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,4% στις 8.812 μονάδες έχοντας συναντήσει αντίσταση στις 8.900 μονάδες, ενώ ο S&P, που στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ανήλθε έως το υψηλό 2009 στις 956,53 μονάδες, κινείται αυτή την ώρα 0,82% χαμηλότερα στις 943 μονάδες. Ο Nasdaq μετά από θετικό άνοιγμα έως τις 1.900 μονάδες περίπου, διαμορφώνεται με πτώση 0,88% στις 1.892 μονάδες.

Η μετοχή της CIT διολίσθησε 24%. Ο τίτλος της Regions Financial, της μεγαλύτερης τράπεζας της Αλαμπάμα, και της Zions Bancorporation, της τράπεζας της Γιούτα, βούλιαξαν 10% και πλέον μετά την ανακοίνωση ζημιών εξαιτίας επισφαλών δανείων..

Η συνεδρίαση ξεκίνησε σε υψηλότερα επίπεδα, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη κορυφαίων επιχειρήσεων, όπως η Caterpillar (+6,5%), η Coca-Cola Co., η DuPont και η Merck.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με άνοδο επί έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τον δείκτης FTSE να αποκομίζει κέρδη 0,84%, ο DAX 1,27%, ενώ ο CAC 0,98%.

Οι επενδυτές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Ben Bernanke στο Κογκρέσο.

Ο κεντρικός τραπεζίτης καθησύχασε τους επενδυτές, υποδεικνύοντας ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική με τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια δεν θα αναιρεθεί άμεσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v