Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στη Wall -Τραπεζικές πιέσεις από Q2

Τα απογοητευτικά τραπεζικά αποτελέσματα της ημέρας προκαλούν πιέσεις στην Wall, σε μια συνεδρίαση χρηματιστηριακής διόρθωσης σε διεθνές επίπεδο, μετά την αναρρίχηση στα υψηλότερα επίπεδα του 2009.

Τα απογοητευτικά τραπεζικά αποτελέσματα της ημέρας προκαλούν διορθωτικές κινήσεις στην Wall Street, σε μια συνεδρίαση σταθεροποίησης σε διεθνές επίπεδο, καθώς οι βασικοί δείκτες έχουν γίνει «ευάλωτοι» μετά την πολυήμερη άνοδο.

Οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο κινούνται σε μικρή κλίμακα διακύμανσης με μικτά πρόσημα. Ο δείκτης Dow Jones αυτή την ώρα ενισχύεται 0,19% στις 8.932  μονάδες, ο S&P 0,13% στις 955 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,32% στις 1.922 μονάδες.

Το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο ζημιών της Morgan Stanley και η αύξηση στις δανειακές ζημίες της Wells Fargo ωθούν τις μετοχές των δύο τραπεζών σε απώλειες περί το 5%.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η δεύτερη ημέρα ομιλίας του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke, που αναμένεται να δώσει στους επενδυτές ενδείξεις για τις μεθόδους εξόδου από την πολιτική πιστωτικής χαλάρωσης. Ο κεντρικός τραπεζίτης έχει μέχρι στιγμής καθησυχάσει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για αρκετό διάστημα ακόμη.

Κατά τα λοιπά, στις επιχειρηματικές ειδήσεις, η Apple ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων.

Διορθωτική εικόνα επικρατεί και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που έκλεισαν χθες στα υψηλότερα επίπεδα του έτους. Οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινήθηκαν πτωτικά στο μεγαλύτερο τμήμα της συνεδρίασης, αλλά αργά το απόγευμα, μετά το μικτό άνοιγμα της Wall, ο δείκτης FTSE  ενισχυόταν 0,19%, ο DAX 0,48%, ενώ ο CAC υποχωρούσε 0,07.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v