Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές διαθέσεις στη Wall Street

Τα μικτά αποτελέσματα 3μήνου πλειάδας εταιριών και κυρίως τραπεζών, ώθησαν τους επενδυτές σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις στη Wall. Στο επίκεντρο για 2η ημέρα οι δηλώσεις Bernanke. Ενδέκατη σερί άνοδος για Nasdaq.

Τα μικτά αποτελέσματα τριμήνου πλειάδας εταιριών και κυρίως τραπεζών, ώθησε τους επενδυτές σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις στη Wall Street. Στο επίκεντρο για 2η ημέρα οι δηλώσεις Bernanke στο Κογκρέσο. Ενδέκατη σερί άνοδος για τον δείκτη Nasdaq.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε πτώση 0,39% στις 8.880,88 μονάδες, ο S&P 500 χαμηλότερα μόλις 0,06% στις 954,05 μονάδες και ο Nasdaq με κέρδη 0,53% στις 1.926,38 μονάδες.


Τα απροσδόκητα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στην αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να εμπνεύσουν τους επενδυτές για μια νέα ανοδική κίνηση του συνόλου των δεικτών της Wall Street.

Αιτία της πρόθεσης των επενδυτών για επιλεκτικές ρευστοποιήσεις και κατοχύρωσης κερδών αποτέλεσαν τα μάλλον απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι τραπεζικοί όμιλοι, όχι τόσο η Wells Fargo όσο η Morgan Stanley κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα η Morgan Stanley ανακοίνωσε ζημιές ύψους 1,26 δισ. δολαρίων στο β’ τρίμηνο του 2009 έναντι κερδών 1,06 δισ. δολ. στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Παράλληλα, η Wells Fargo αν και ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα β’ τριμήνου εντούτοις αναλυτές εκφράζουν αμφιβολίες για την ποιότητα του χαρτοφυλακίου της τράπεζας με συνέπεια ο τίτλος της να πιέζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Πτώση 0,1% σημείωσε λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης η μετοχή της Morgan Stanley και 3,5% η Wells Fargo.

Επιπλέον σημαντικές πιέσεις επικράτησαν και στον ενεργειακό κλάδο καθώς η τιμή του αργού υποχώρησε μετά από ένα ανοδικό σερί έξι ημερών.

Αντίθετα αξιόλογα κέρδη σημείωσε ο τεχνολογικός κλάδος και ο τίτλος της Apple (+3,4%) μετά τα θετικά αποτελέσματα β’ τριμήνου.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών και η δεύτερη μέρα παρουσίας του B. Bernanke στο Κογκρέσο. Μεταξύ άλλων επανέλαβε ότι προτεραιότητα της πολιτικής της Fed είναι η ανεργία και η σταθεροποίηση των τιμών στην αγορά ενώ επισήμανε πως η οικονομία σήμερα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι στο παρελθόν- πριν το TARP.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, ως θετική κρίνεται από τους αναλυτές η αύξηση στις τιμές των ακινήτων τον Μάιο σύμφωνα με στοιχεία της Federal Housing Finance Agency, ένδειξη ότι η αγορά αρχίζει να επαναδραστηριοποιείται. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν οι τιμές των ακινήτων να μειωθούν κατά 0,2%.

Στο μεταξύ πτώση 0,37% σημείωσε η τιμή του πετρελαίου διαμορφούμενη στα 65,4 δολάρια ανά βαρέλι.

Το δικαίωμα της 3Ε ενισχύθηκε 1,6%, στα 21,52 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής έκλεισε χαμηλότερα 1,5% στα 5,75 δολάρια. Απώλειες 1,07% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,38 δολάρια.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,28% στις 4.493,73 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύθηκε 0,54% στις 5.121,56 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 οριακά υψηλότερα 0,07% στις 3.305,07 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v