Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Φρένο" Wall από τεχνολογία - καταναλωτικό κλίμα

Μετά την μεγάλη χθεσινή ανοδική κίνηση, τα "σκυθρωπά" τεχνολογικά αποτελέσματα και η επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος προκαλούν διορθωτική κίνηση στην Wall και "μάζεμα" στις ευρωαγορές.

Μετά την μεγάλη ανοδική κίνηση της Πέμπτης, τα «σκυθρωπά» αποτελέσματα Microsoft, Amazon αλλά και της ευρωπαϊκής Ericsson, σε συνδυασμό με την πρώτη επιδείνωση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος από τον Φεβρουάριο προκαλούν διορθωτική κίνηση στην Wall Street και "μάζεμα" στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,6% στις 9.015 μονάδες, ο S&P 0,83% στις 968 μονάδες, ο Nasdaq 1,67% στις 1.940 μονάδες.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες εκτινάχθηκαν και ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο του έτους, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε το μεγαλύτερο «σερί» κερδών σε 17 χρόνια και πλέον.

Ο δείκτης S&P 500 έχει πλέον ανακτήσει τις μισές από τις ζημιές που υπέστη μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers κι έχει ενισχυθεί 11% από την ημέρα που ξεκίνησε (με την Alcoa) η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων β΄τριμήνου.

Αναλυτές σημειώνουν στο πρακτορείο MarketWatch ότι επικρατεί «πανικός αγορών», καθώς οι επενδυτές, που μέχρι πρόσφατα φοβούνταν μην χάσουν τα χρήματά τους, φοβούνται τώρα μην χάσουν κέρδη.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν ανοδικές συνεδριάσεις επί 10η συνεχόμενη συνεδρίαση.

Μια σειρά από θετικές στατιστικές ανακοινώσεις στήριξαν και σήμερα την επενδυτική ψυχολογία, αλλά το πτωτικό άνοιγμα της Wall προκαλεί "μάζεμα" και ο δείκτης FTSE ενισχύεται αυτή την ώρα 0,51%, αλλά ο DAX υποχωρεί 0,34%, ενώ ο CAC 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v