Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανακτά τις 7.000 μονάδες ο Dow

Ανοδο επί 3η συνεχόμενη συνεδρίαση σημειώνει η Wall και ο Dow Jones επανακτά τις 7.000 μονάδες, με κέρδη σε ευρεία κλίμακα μετοχών και την "υποβαθμισμένη" GE να εκτινάσσεται 11%. Θετικό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Ανοδο επί 3η συνεχόμενη συνεδρίαση σημειώνει το αμερικανικό χρηματιστήριο, με τον δείκτη Dow Jones να επανακτά το ψυχολογικό επίπεδο των 7.000 μονάδων, χάρη στα κέρδη ευρείας κλίμακας μετοχών, από φάρμακα και τηλεπικοινωνίες μέχρι τράπεζες.

Ωθηση προσφέρει και η μετοχή της General Electric, που εκτινάσσεται 11% καθώς η υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας δεν ήταν τόσο βαθιά όσο φοβούνταν ορισμένοι αναλυτές.

Θετική είναι και η υποδοχή της είδησης ότι η αρμόδια επιτροπή θα εισάγει νέα οδηγία μέσα σε τρεις εβδομάδες που θα προβλέπει «ελαστικότητα» στην εφαρμογή της αμφιλεγόμενης λογιστικής ρύθμισης mark-to-market, που απαιτεί ημερήσια επανεκτίμηση στοιχείων του ενεργητικού τους τραπεζών και άλλων επιχειρήσεων.

Μετά από ένα σταθεροποιητικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 2,28% στις 7.088 μονάδες, ο S&P 2,43% στις 738 μονάδες, και ο Nasdaq 2,04% στις 1.399 μονάδες.

Στήριξη προσφέρουν τα μεγέθη για τις λιανικές πωλήσεις, καθώς και το deal 48,6 δισ. δολ. της Genentech με την Roche.

Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν λιγότερο απ’όσο αναμενόταν στις ΗΠΑ και τα μεγέθη του Ιανουαρίου ήταν σχεδόν διπλάσια από την αρχική εκτίμηση.

Η S&P υποβάθμισε την GE και τον χρηματοοικονομικό της βραχίονα σε ΑΑ+ από ΑΑΑ.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου επικράτησαν «κόκκινα» πρόσημα στο μεγαλύτερο διάστημα της πρωινής συνεδρίασης, γύρισαν σε θετικά πρόσημα κατόπιν της νέας ανόδου στην Wall Street. Ο δείκτης FTSE έκλεισε τελικώς με άνοδο 0,49%, ο DAX 1,08% και ο CAC 0,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v