Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Μουδιασμένη" άνοδος στη Wall Street

"Υποτονικη" αποδεικνύεται η άνοδος στη Wall καθώς οι επενδυτές δείχνουν να πιστεύουν ότι πρόκειται για bear market rally και όχι για την έναρξη bull market. Συνεχίζεται η τραπεζική αντίδραση. Μικτές τάσεις στις ευρωαγορές.

Υποτονικό αποδεικνύεται το follow-up της χθεσινής θεαματικής αντίδρασης της Wall καθώς οι επενδυτές δείχνουν να πιστεύουν ότι πρόκειται για bear market rally (ράλι σε πτωτική αγορά) και όχι για την αρχή bull market (ανοδικής αγοράς.)

Τα θετικά πρόσημα συντηρούνται επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση στον τραπεζικό κλάδο, που αντλεί στήριξη κυρίως από το νέο πρόγραμμα "ενέσεων ρευστότητας" στις τράπεζες από την αμερικανική κυβέρνηση.

Κατόπιν σημαντικών κερδών στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης στην Wall Street, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,4% στις 6.903 μονάδες, ο S&P 0,25% στις 717 μονάδες, και ο Nasdaq κερδίζει 0,43% στις 1.364 μονάδες.

Η μετοχή της Citigroup ενισχύεται 10% μετά το χθεσινό ράλι 38%. Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Obama θα προχωρήσει σε περαιτέρω ενέσεις κεφαλαίων ως κίνητρο στις τράπεζες για να πωλήσουν προβληματικά χρεόγραφα στους επενδυτές. Επιπλέον, μετά την Citi χθες, η HSBC Holdings σήμερα, δήλωσε ότι η κερδοφορία της εμφανίζει βελτίωση.

Η Morgan Stanley κερδίζει 6,5% κατόπιν της αναβάθμισης της σύσταστης της Goldman Sachs για την μετοχή σε «αγορά.»

Νωρίτερα, η ανακοίνωση αύξησης των εργοστασιακών δαπανών στην Κίνα προκάλεσε ανάκαμψη στις επιχειρήσεις μεταλλευμάτων και εμπορευμάτων.

Οι ασιατικές αγορές έκλεισαν με θετικά πρόσημα, ενώ στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες ενώ οι DAX και CAC με κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v