Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος λόγω Alcoa η Wall Street

Σε αρνητική τροχιά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για ανακοίνωση αρνητικών αποτελεσμάτων από τον μεταλλευτικό κολοσσό Alcoa. Πτώση στις ευρωαγορές.

Σε αρνητική τροχιά κινούνται οι δείκτες στη Wall Street για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς ο επενδυτικός κόσμος ανησυχεί για ανακοίνωση αρνητικών αποτελεσμάτων από την μεταλλευτική εταιρεία Alcoa.

Αυτή την ώρα ο Dow Jones υποχωρεί 1,01% στις 8.512,60 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1,67% στις 1.545,32 μονάδες. Στις 875,05 μονάδες διαμορφώνεται ο S&P 500 με απώλειες 1,72%.

Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση αποτελεσμάτων της Alcoa (-7,4%) μετά το πέρας της συνεδρίασης με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για μείωση κερδών 10 σεντς ανά μετοχή.

Τις μεγαλύτερες απώλειες στον Dow καταγράφει η μετοχή της Citigroup (-12%) κι ενώ αναμένεται συμφωνία με τη Morgan Stanley για την πώληση της χρηματιστηριακής Smith Barney, από την οποία η Citi θα μπορούσε να αποκομίσει κεφαλαιακά κέρδη έως και 6 δισ. δολαρίων, καθώς και 2,7 δισ. δολ. σε μετρητά.

Αντίθετα η Morgan Stanley κινείται ανοδικά καταγράφοντας κέρδη 3,4%.

Συνέχεια κερδών, μετά την εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 35% που σημείωσε στην προηγούμενη συνεδρίαση, για την Palm (+4%), κατόπιν της αναβάθμισης της μετοχής της σε “hold” από την Citibank.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζει την πτωτική του πορεία κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο, λόγω της σημαντικής μείωσης της παγκόσμιας ζήτησης, με συνέπεια ισχυρές πιέσεις στις εταιρείες του ενεργειακού κλάδου.

Υποχώρησαν για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 0,50% στις 4.426,19 μονάδες, ενώ με απώλειες 1,34% έκλεισε ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη στις 4.719,62 μονάδες. Πτώση 1,62% και για τον CAC 40 στο Παρίσι που έκλεισε στις 3.246,12.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v