Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρική η Wall Street λόγω ανεργίας

Οι πιέσεις επανέρχονται στην Wall Street μετά τα δραματικά μεγέθη για την απασχόληση, που επιτείνουν τους φόβους ότι η ύφεση χειροτερεύει. Πτώση και στις ευρωαγορές κατόπιν παροδικής ανάκαμψης.

Οι πιέσεις επανέρχονται στο αμερικανικό χρηματιστήριο κατόπιν των δραματικών μεγεθών για την απασχόληση, που επιτείνουν τους φόβους ότι η ύφεση χειροτερεύει.

Στο άνοιγμα οι τιμές των μετοχών στην Νέα Υόρκη σημείωσαν άνοδο, καθώς τα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία, αν και δραματικά, ήταν καλύτερα των αναμενόμενων.

Η αγορά ωστόσο έχασε εύκολα τα αρχικά κέρδη της και εμφανίζει πτώση, με τον δείκτη Dow Jones να υποχωρεί αυτή την ώρα 1,24% στις 8.634 μονάδες, τον S&P 1,56% στις 895 μονάδες και τον Nasdaq 2,11% στις 1.584 μονάδες.

Η Alcoa, η International Business Machines και η Home Depot διολισθαίνουν 2% μετά τα μεγέθη για την ανεργία.

Εντονες απώλειες σημειώνει ο κλάδος κατασκευών οικιών, κατόπιν της ανακοίνωσης της KB Home (-10%) για μείωση των τριμηνιαίων εσόδων κατά το ήμισυ και πλέον και την προειδοποίηση για επιδείνωση στο 2009. Η μετοχή της ομοειδούς Lennar Corpshares «βουλιάζει» 20%.

Πιέσεις ασκεί στον ενεργειακό κλάδο η Chevron, που υποχωρεί 2,1% κατόπιν προειδοποίησης για την κερδοφορίας της.

Στις μισθολογικές καταστάσεις των ΗΠΑ σημειώθηκε μείωση 524 χιλιάδων θέσεων εργασίας τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας. Οι αναλυτές περίμεναν μείωση έως και κατά 700 χιλιάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ κινήθηκαν σε αρνητικά επίπεδα στην πρωινή συνεδρίαση, «γύρισαν» σε θετικά πρόσημα μετά την ανακοίνωση των μεγεθών για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, μετά την πτώση των αμερικανικών δεικτών στα "κόκκινα", ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,34% και ο DAX 0,16%, ενώ ο CAC ενισχύεται 0,18%.

Οι τιμές του πετρελαίου επίσης εμφανίζουν ανάκαμψη από τα χαμηλά της ημέρας.

Το κλείσιμο των αμερικανικών δεικτών στην χθεσινή συνεδρίαση στην Wall Street ήταν μικτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v