Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wal-Mart πιέζει χαμηλότερα την Wall

Ελεγχόμενη πτώση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στην Wall Street, με πιέσεις από τις απογοητευτικές ανακοινώσεις της Wal-Mart, αλλά κάποια ανακούφιση και το στατιστικό μέτωπο της απασχόλησης. Πιέσεις στις ευρωαγορές.

Ηπια υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στην Wall Street, με πιέσεις από τις τις απογοητευτικές ανακοινώσεις της Wal-Mart, αλλά κάποια ανακούφιση και το στατιστικό μέτωπο της απασχόλησης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,6% στις 8,717 μονάδες, ο S&P 0,41% στις 902 μονάδες και ο Nasdaq 0,36% στις 1.593 μονάδες.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις και ανακοινώσεις της Wal-Mart, που περιλαμβάνεται στις εταιρίες του δείκτη Dow Jones, αποτέλεσαν μεγάλη απογοήτευση για όσους περιμένουν ότι η οικονομική διολίσθηση θα ευνοήσει τις αλυσίδες πώλησης προϊόντων προσφορών.

Η μετοχή της Wal-Mart Stores «βουλιάζει» 8,6%, ενώ της αλυσίδας Macy’s 4,1%.

Ο τίτλος της Sun Microsystems υποχωρεί 7,9% κατόπιν σύστασης πώλησης της μετοχής από την Goldman Sachs.

Από το μέτωπο των στατιστικών μεγεθών, η ελαφρά μείωση στον αριθμό των νέων ανέργων προσέφερε κάποια νότα αισιοδοξίας, αλλά πάντως η γενική εικόνα παραμένει επικίνδυνη στην απασχόληση, καθώς ο αριθμός των ανέργων συνολικά διαμορφώνεται στα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών.

Στις ευρωπαϊκές αγορές τα πρόσημα παραμένουν αρνητικά, παρά την νέα μείωση των βρετανικών επιτοκίων, με πιέσεις κυρίως στον τεχνολογικό και τον μεταλλευτικό κλάδο.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,36%, ο DAX 1,6% και ο CAC 1,54%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v