Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεργία: Το Νο1 πρόβλημα σε όλο τον πλανήτη

Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει καταστήσει τον φόβο της ανεργίας τη μεγαλύτερη ανησυχία για τους πολίτες της υφηλίου, περισσότερο από τη φτώχεια, την κοινωνική ανισότητα, την εγκληματικότητα και τη βία.

Ανεργία: Το Νο1 πρόβλημα σε όλο τον πλανήτη
Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει καταστήσει τον φόβο της ανεργίας τη μεγαλύτερη ανησυχία για τους πολίτες όλου του πλανήτη, περισσότερο από τη φτώχεια, την κοινωνική ανισότητα, την εγκληματικότητα και τη βία, σύμφωνα με έρευνα σε 22 κράτη που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Περίπου 41% των ανθρώπων που ερωτήθηκαν δηλώνει ότι η ανεργία είναι η μεγαλύτερη ανησυχία, εκτίμηση που ανεβάζει την απασχόληση σε ποσοτό 13% στην κλίμακα σε σχέση με πέρσι, όταν κατατασσόταν στην τέταρτη θέση των ανησυχιών. Στην έρευνα συμμετείχαν 22.000 άτομα.

"Δουλειά, δουλειά, δουλειά: σε όλη την υφήλιο αποτελεί το Νο1 ζήτημα", δηλώνει ο επικεφαλής της εταιρίας Ipsos Global Public Affairs, που διεξήγαγε την έρευνα online. "Ο κόσμος θα απαιτήσει κυβερνητικές λύσεις" προσθέτει ο ίδιος.

Το 35% των ερωτηθέντων ανησυχεί εξίσου για τη φτώχεια και την κοινωνική ανισότητα, όσο και για τη βία και το έγκλημα, καθιστώντας αυτά τα δύο ζητήματα το Νο2 πρόβλημα, ενώ το 31% εκφράζει φόβους για τη διαφθορά και για τα οικονομικά ή πολιτικά σκάνδαλα.

Τον Οκτώβριο 2007 η εγκληματικότητα ήταν το μείζον ζήτημα, ακολουθούσαν η φτώχεια και ανισότητα και στη συνέχεια η διαφθορά και τα σκάνδαλα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v