Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Μάχη" με τις 9.000 για τον Dow Jones

Σε θετικό έδαφος η αμερικανική αγορά, μετά τις χθεσινές απώλειες, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα νέα οικονομικά στοιχεία. Ράλι για ενεργειακές λόγω εκτίναξης πετρελαίου πάνω από τα 50 δολ. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος κινείται η αμερικανική αγορά, μετά τις χθεσινές απώλειες, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα νέα μακροοικονομικά στοιχεία. Ράλι για τις ενεργειακές μετοχές λόγω εκτίναξης πετρελαίου πάνω από τα 50 δολ.  

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,36% στις 8.984 μονάδες, με τον Nasdaq να κερδίζει 0,9% στις 1.642 μονάδες. Κέρδη 0,46% για τον S&P 500, στις 931 μονάδες.

Νωρίτερα, τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για εργοστασιακές παραγγελίες και επικείμενες πωλήσεις κατοικιών άφησαν ανάμεικτα συναισθήματα στους επενδυτές. 

"Υπάρχουν κάποια σημάδια σταθεροποίησης στην στεγαστική αγορά, ένα σημάδι-κλειδί ότι οι πιέσεις στην οικονομία και τις αγορές ενδέχεται να αρχίσουν να μετριάζονται", σχολίασε ο Jeffrey Kleintop, αναλυτής της LPL Financial.

Σημαντικά κέρδη εμφανίζουν οι τράπεζες αλλά και οι ενεργειακοί τίτλοι, επωφελούμενοι από την κίνηση του πετρελαίου πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι.

Ειδικότερα, κίνηση πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά τις τελευταίες πέντε εβδομάδες πραγματοποιεί το πετρέλαιο, το οποίο ενισχύεται για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, εν μέσω συνεχιζόμενων ταραχών στη Λωρίδα της Γάζας.

Εν τω μεταξύ, το Ιράν και το Κουβέιτ θα προχωρήσουν σε μείωση της προσφερόμενης ποσότητας πετρελαίου, όπως μετέδωσε το Reuters, σε μια ακόμη ένδειξη ότι τα μέλη του ΟPEC προχωρούν στις σχεδιασμένες κινήσεις μείωσης της προσφοράς στο εμπόρευμα.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,77% στις 4.614,9 μονάδες, με τον DAX 30 στη Φρανκφούρτη να κερδίζει 0,64% στις 5.016,05 μονάδες. Κέρδη 0,78% για τον CAC 40 στο Παρίσι, στις 3.386,27 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v