Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στις αγορές μετά την ανεργία ΗΠΑ

Σε θετικό έδαφος περνούν σταδιακά τόσο οι ευρωπαϊκές αγορές, όσο και τα futures της Wall Street μετά την ανακοίνωση των στοιχείων ανεργίας, τα οποία οι επενδυτές δείχνουν να υποδέχτηκαν με ανακούφιση.   

Σε θετικό έδαφος περνούν σταδιακά τόσο οι ευρωπαϊκές αγορές, όσο και τα futures της Wall Street μετά την ανακοίνωση των στοιχείων ανεργίας, τα οποία οι επενδυτές δείχνουν να υποδέχτηκαν με ανακούφιση.

Ειδικότερα, τα παράγωγα της αμερικανικής αγοράς εμφανίζουν πλέον άνοδο κοντά στο 0,5% και για τους τρεις δείκτες, έναντι νωρίτερων ενδείξεων για αρνητικό άνοιγμα.

Εν τω μεταξύ, και οι ευρωαγορές πέρασαν σε θετικό έδαφος, αντιστρέφοντας την πρωινή αρνητική τους εικόνα, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να ενισχύεται κατά 0,22%, τον DAX 30 στη Φρανκφούρτη να κερδίζει 0,65% και τον CAC στο Παρίσι να καταγράφει κέρδη 0,91%.

Αφορμή του γυρίσματος στην αγορά, η ανακοίνωση για μείωση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατά 524.000 το Δεκέμβριο, παρά το γεγονός ότι η μέτρηση ευθυγραμμίστηκε με τις εκτιμήσεις, καθώς φαίνεται ότι οι επενδυτές περίμεναν πολύ χειρότερη μέτρηση, μετά και την ανακοίνωση την Τετάρτη για μείωση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κατά 693.000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v