Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτική συνεδρίαση ενόψει Alcoa (Q4)

Μικτές, επιφυλακτικές κινήσεις επικρατούν στην Wall, καθώς όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα αποτελέσματα της Alcoa που «ανοίξουν τον χορό» των ανακοινώσεων εταιρικής κερδοφορίας δ΄τριμήνου.

Επιφυλακτικές κινήσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς τα βλέμματα όλου του επενδυτικού κόσμου είναι στραμμένα στα αποτελέσματα της Alcoa που «ανοίξουν τον χορό» των ανακοινώσεων εταιρικής κερδοφορίας δ΄τριμήνου.

Κατά μέσο όρο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, οι αναλυτές περιμένουν ότι η κερδοφορία των αμερικανικών επιχειρήσεων μειώθηκε κατά 20% στο δ’ τρίμηνο του 2008. Για το φετινό έτος, εκτιμάται ότι οι εταιρίες του S&P 500 θα εμφανίσουν μείωση κερδών 2,1%.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,8% στις 8.530 μονάδες, ο S&P 1,24% στις 879 μονάδες και ο Nasdaq 1,02% στις 1.552 μονάδες.

Η μετοχή της Alcoa υποχωρεί 4,3% κατόπιν της σύστασης «πώλησης» της μετοχής από την Deutsche Bank. Τα αποτελέσματα δ΄τριμήνου του μεταλλευτικού ομίλου θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Εντονες είναι οι πιέσεις στην Exxon Mobil και τον υπόλοιπο ενεργειακό κλάδο, καθώς η τιμή του πετρελαίου διολισθαίνει κάτω από τα 40 δολάρια.

Η μετοχή της Morgan Stanley κερδίζει 8% καθώς φημολογείται συγχώνευση της χρηματιστηριακής μονάδας της με της Citigroup (-7,7%).

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του υπουργού Οικονομικών Henry Paulson για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν οι αγορές τις κλιματικές αλλαγές. Ομιλια θα παραθέσει επίσης και ο διοικητής της Fed Ατλάντα, Dennis Lockhart, για τις οικονομικές προοπτικές.

Ηπια πτωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE να υποχωρεί 0,5% και τον DAX 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v