Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BIS: Το 2010 θα είναι η χρονιά της ανάκαμψης

Η παγκόσμια οικονομία θα επιβραδυνθεί αισθητά φέτος, με ύφεση στις βιομηχανικές οικονομίες, αλλά θα ανακάμψει το 2010, δηλώνουν οι κορυφαίοι κεντρικοί τραπεζίτες του πλανήτη, διά στόματος J.C.Trichet.

BIS: Το 2010 θα είναι η χρονιά της ανάκαμψης
Η παγκόσμια οικονομία θα επιβραδυνθεί αισθητά φέτος, με ύφεση στις βιομηχανικές οικονομίες, αλλά θα ανακάμψει το 2010, δηλώνουν οι κορυφαίοι κεντρικοί τραπεζίτες του πλανήτη.

Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Jean-Claude Trichet, που προεδρεύει των συνομιλιών για τη διεθνή οικονομία σε σύνοδο της Bank for International Settlements, δήλωσε: "Η παγκόσμια οικονομία θα επιβραδυνθεί πολύ το 2009, με αρνητική ανάπτυξη στις βιομηχανικές οικονομίες. Το 2010 θα είναι η χρονιά της ανάκαμψης. Αυτό είναι πραγματικά ένα από τα συμπεράσματά μας".

Στη σύνοδο συμμετείχαν επίσης ο διοικητής της αμερικανικής Fed, κ. Ben Bernanke και της ιαπωνικής BoJ, κ. Masaaki Shirakawa. Ο κ. Trichet δήλωσε ότι δεν τέθηκε προς συζήτηση θέμα συντονισμένων μέτρων για τη βελτίωση της κατάστασης στις αγορές.

Ο Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για την πολιτική της ΕΚΤ στα επιτόκια, ενόψει της συνεδρίασης της Πέμπτης, κατά την οποία οι αναλυτές αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης θα μειώσει το επιτόκιο του ευρώ κατά 50 μον. βάσης στο 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v