Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικές τάσεις στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινείται η αμερικανική αγορά, καθώς η κυβέρνηση οδεύει προς υλοποίηση της εξαγγελίας της να ενισχύσει την General Motors. Κέρδη στις ευρωαγορές, με άνοδο 2,24% έκλεισε ο DAX στη Φρανκφούρτη. 

Με θετικό πρόσημο άνοιξε η αμερικανική αγορά, καθώς η κυβέρνηση προχωρά προς την υλοποίηση της εξαγγελίας της να ενισχύσει την General Motors.

Ειδικότερα, μετά και την απόφαση της Fed να επιτρέψει την μετατροπή της GMAC, χρηματοπιστωτικού βραχίονα της General Motors, σε τράπεζα συμμετοχών, ήρθε η σειρά του υπουργείου οικονομικών να ανακοινώσει την δέσμευσή του για παροχή 5 δισ. δολαρίων στην εταιρεία έναντι προνομιούχων μετοχών.

Παράλληλα, η κυβέρνηση θα δανείσει ακόμα 1 δισ. στην GM, ώστε να ενισχυθεί η κεφαλαιακή βάση της GMAC, και όλα αυτά επιπλέον των 13,4 δισ. δολαρίων που έχει ήδη δεσμευτεί να παράσχει προς στήριξη της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις οι General Motors και Ford ενισχύονται σε ποσοστό της τάξης του 9% και του 5% αντίστοιχα.

Η αγορά αναμένει επίσης τις τελευταίες μετρήσεις του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, με τους αναλυτές να προσδοκούν ανάκαμψή του στις 45,8 μονάδες τον Δεκέμβριο από 44,9 τον Νοέμβριο και από τα χαμηλά των 38,3 μονάδων του Οκτωβρίου.

Ως αιτία βελτίωσης του ανωτέρω δείκτη θεωρείται η πρόσφατη πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, που σήμερα υπαναχωρεί κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι, κατόπιν δύο διαδοχικών «ράλι».

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,63% στις 8.536,97 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,68% στις 1.520,52 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται ανοδικά 0,48% στις 873,55 μονάδες.

Με θετικό βηματισμό κινούνται οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο o FTSE 100 καταγράφει κέρδη 1,13% στις 4.368,09 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,98% στις 3.161,39 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, όπου η σημερινή συνεδρίαση ήταν βραχεία λόγω εορτών, ο DAX έκλεισε με κέρδη 2,24% στις 4.810,20 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v