Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος κινείται η Wall Street

Ήπια κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά, κατόπιν της ανάκαμψης της τιμής του πετρελαίου και των θετικών εξελίξεων με την General Motors. Πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ κατά την εορταστική περίοδο.

Σε ελαφρώς θετικό έδαφος κινείται η αμερικανική αγορά, με τις εταιρείες ενέργειας να ανακάμπτουν και τις εταιρείες λιανικής να παρακολουθούν με αγωνία την αγοραστική κίνηση σε αυτή την εορταστική εβδομάδα, προσδοκώντας ασφαλώς σε ανάκαμψη.

Το σημαντικότερο νέο της ημέρας έρχεται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και αφορά τον χρηματοοικονομικό βραχίονα της General Motors, GMAC.

Συγκεκριμένα, η Fed ενέκρινε την αίτηση της GMAC για μετατροπή της σε τραπεζικό ίδρυμα, εξέλιξη που διευκολύνει την διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά αυτοκινήτου. Σημειώνεται ότι η GMAC χρηματοδοτούσε περίπου το 75% των αποθεμάτων των αντιπροσώπων της GM και παρείχε δάνεια στο 35% εξ’ αυτών κατά το 2007.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις η μετοχή της General Motors «εκτοξεύεται» σε ποσοστό της τάξης του 14%.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι εταιρείες ενέργειας, κατόπιν της σχετικής ανάκαμψης των τιμών του πετρελαίου, που διαπραγματεύεται στα 35,85 δολάρια στη Νέα Υόρκη, περίπου 50 cents υψηλότερα από τις 24/12.

Έτσι, οι Chevron και Exxon σημειώνουν ήπια κέρδη της τάξης του 1%.

Αντίθετα, δυσάρεστα είναι τα νέα που έρχονται σχετικά με τον εορταστικό τζίρο των καταστημάτων λιανικής στις ΗΠΑ, καθώς οι πωλήσεις τους υποχώρησαν κατά 3% σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας σε χαμηλό περίπου τεσσάρων δεκαετιών, σύμφωνα με την υπηρεσία Spending Pulse της MasterCard.

Αυτή την ώρα, ο Dow Jones ενισχύεται 0,44% στις 8,505,51 μονάδες. Σταθεροποιητικά κινείται ο Nasdaq που υποχωρεί οριακά 0,06% στις 1.524 μονάδες, ενώ ο S&P ενισχύεται 0,18% στις 869,67 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έμειναν κλειστά σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v