Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες και χαμηλός τζίρος στη Wall Street

Αρνητικό κλίμα επικρατεί στην αμερικανική αγορά σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται από τον χαμηλό όγκο συναλλαγών. Μεγάλες απώλειες καταγράφουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Στο "κόκκινο" έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Αρνητικό κλίμα επικρατεί στην αμερικανική αγορά σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται από τον χαμηλό όγκο συναλλαγών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών η αγορά έχει προεξοφλήσει έναν τόσο μεγάλο «όγκο» αρνητικών δεδομένων, που νέες δυσμενή στοιχεία δύσκολα θα την οδηγήσουν ακόμη χαμηλότερα.

Για μια ακόμα συνεδρίαση οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσονται σε αρνητικούς πρωταγωνιστές. Η Toyota καταγράφει απώλειες 5% μετά τις προβλέψεις για ζημία στο τέλος του έτους, για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επιπλέον οι General Motors (-17%) και Ford (-11%) βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση παρά το «πακέτο» στήριξης ύψους 13,4 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η GM «πληρώνει» την υποβάθμιση της μετοχής της από την Credit Suisse που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την δυνατότητα της εταιρείας να αντιμετωπίσει την κρίση.

Στον κλάδο του real estate, βάση με δημοσιεύματος της Wall Street Journal, οι μεγάλοι κατασκευαστές επιδιώκουν ένταξή τους στο κυβερνητικό «πακέτο» των 200 δισ., εξαρχής προορισμένο για φοιτητικά δάνεια, δάνεια για αγορά αυτοκινήτου και για διευκόλυνση υποχρεώσεων από πιστωτικές κάρτες.

Εν τω μεταξύ, η γερμανική Munich Re ανακοίνωσε την εξαγορά της Hartford Steam Boiler (HSB), μονάδας της AIG (+5%), έναντι του ποσού των 742 εκατ. δολαρίων, που αποτελεί το 1/3 των κεφαλαίων που είχε διαθέσει προ οκταετίας η αμερικανική ασφαλιστική προκειμένου να αποκτήσει την HSB. Με τη συγκεκριμένη εξαγορά η Munich Re αναλαμβάνει εκκρεμούσες υποχρεώσεις ύψους 76 εκατ. δολαρίων.

Αυτή την ώρα, ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,28% στις 8.555,45 μονάδες.
Τις μεγαλύτερες απώλειες 1,94% στις 1.533,95 μονάδες καταγράφει ο Nasdaq, ενώ ο S&P κινείται πτωτικά 1,23% στις 876,96 μονάδες.

Πτωτικά έκλεισαν οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 0,88% στις 4.249,16 μονάδες. Ο δείκτης DAX υποχώρησε 1,23% στις 4.639,02 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 2,31% στις 3.151,36 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v