Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street

Ηπιες διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα επικρατούν στη Wall, με στήριξη από τις, συγκριτικά, ικανοποιητικές ανακοινώσεις της ημέρας τόσο από το στατιστικό όσο και το εταιρικό μέτωπο. Μικτό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Θετικά πρόσημα επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με στήριξη στις συγκριτικά ικανοποιητικές ανακοινώσεις της ημέρας τόσο από το στατιστικό όσο και το εταιρικό μέτωπο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,3% στις 8.798 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,24% στις 906 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει 0,32% στις 1.584 μονάδες.

Από τη σφαίρα των μακροοικονομικών ανακοινώσεων, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε μείωση του αριθμού των νέων ανέργων κατά 21.000 την περασμένη εβδομάδα. Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΔΝΤ έκανε την ευοίωνη εκτίμηση ότι δεν αποκλείεται να ανακάμψει η αμερικανική οικονομία στα τέλη του 2009 ή αρχές του 2010.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, οι αυτοκιντοβιομηχανίες παραμένουν στο επίκεντρο, κατόπιν του δημοσιεύματος της The Wall Street Journal ότι η General Motors και η Chrysler άρχισαν εκ νέου συνομιλίες συγχώνευσης.

Επιπλέον, η Ford Motor ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την λειτουργία των περισσοτέρων εργοστασίων της στην Βόρειο Αμερική για μια επιπλέον εβδομάδα τον Ιανουάριο.

Κατά τα λοιπά, θετική είναι η υποδοχή στα αποτελέσματα τριμήνου της FedEx, που ενισχύεται 2,3%.

Μικτή εικόνα επικρατεί αυτή την ώρα στις ευρωαγορές. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται ανεπαίσθητα, ο DAX στη Φρανκφούρτη κερδίζει 1,09% και ο CAC στο Παρίσι υποχωρεί 0,44%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v