Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall εν αναμονή της Fed

Εύρωστα κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά, καθώς αναμένεται ότι η Fed θα προχωρήσει σε νέα μείωση επιτοκίων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και θα αναγγείλει περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας. Θετικό κλείσιμο ευρωαγορών.

Εύρωστα έρδη αποκομίζουν οι αμερικανικές μετοχές, καθώς περιμένουν ότι η Federal Reserve θα μειώσει τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και θα διαθέσει πιστώσεις σε επιχειρήσεις και καταναλωτές, προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική ύφεση.

Ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 1,27% στις 8.673 μονάδες, ο S&P 1,86% στις 883 μονάδες και ο Nasdaq 2,45% στις 1.542 μονάδες.

Η μετοχή της General Electric ενισχύεται 2,1% και της Microsoft 1,3%.

Ο τίτλος της General Motors ενισχύεται, καθώς φημολογείται ότι το υπουργείο Οικονομικών θα υιοθετήσει σχέδιο διάσωσης της βιομηχανίας αυτοκινήτων.

Η Goldman Sachs κερδίζει 1,9%, μολονότι ανακοίνωσε μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση κερδών.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν σε υψηλότερα επίπεδα, εν αναμονή της απόφασης της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας. Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος 0,6% και ο DAX 1,6%.

Η επιτροπή ανοιχτών αγορών της Fed, θα ανακοινώσει την απόφαση για τα επιτόκια στις 9:15 ώρα Ελλάδος.

Στη συνέχεια, ο διοικητής Fed, Ben Bernanke, αναμένεται να δώσει ενδείξεις για τις πρακτικές που προτίθεται να χρησιμοποιήσει από εδώ και πέρα η Κεντρική Τράπεζα, με το κόστος δανεισμού σε πρακτικώς μηδενικά επίπεδα, προκειμένου να συνεχίσει να τροφοδοτεί με χρήμα την οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v