Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στατιστικές και εταιρικές πιέσεις στη Wall

Πιέσεις επικρατούν στην Wall, κατόπιν ανακοίνωσης δυσμενών στατιστικών και εταιρικών ανακοινώσεων. Επιφυλακτικό το κλίμα, εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed. Πτωτικό «γύρισμα» στην Ευρώπη.

Δυσμενείς στατιστικές ανακοινώσεις και σοβαρές υποβαθμίσεις μεγάλων εταιριών ασκούν πιέσεις στην Wall Street.

Η συνεδρίαση χαρακτηρίζεται από επιφυλακτικές διαθέσεις, εν αναμονή της τελευταίας τακτικής συνεδρίασης της Fed για την φετινή χρονιά, κατά την οποία τα αμερικανικά επιτόκια προβλέπεται να μειωθούν σε σχεδόν μηδενικό επίπεδο, στο 0,5%.

Κατόπιν ανοίγματος σε ελαφρώς θετικά επίπεδα, οι βασικοί δείκτες κινούνται πτωτικά. Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,222% στις 8.524 μονάδες, ο S&P 1,59% στις 865 μονάδες και ο Nasdaq 2,62% στις 1.500 μονάδες.

Η μετοχή της Apple υποχωρεί 4,4% κατόπιν υποβάθμισης σε «ουδέτερη» από την Goldman Sachs και η JPMorgan 5,8% κατόπιν της πρόβλεψης της Merrill Lynch ότι η αμερικανική τράπεζα θα σημειώσει ζημία στο δ’ έτος.

Εντονες είναι οι πιέσεις και σε μεγάλες βιομηχανίες, με την Hewlett-Packard να υποχωρεί 1,2% και την General Electric επίσης 1,2%, εξαιτίας ανακοίνωσης πτώσης στην βιομηχανική παραγωγή του έθνους και στον κλάδο μεταποίησης της Νέας Υόρκης.

Πτώση επικρατεί στον τραπεζικό κλάδο, καθώς οι οίκοι αποκαλύπτουν τα ανοίγματά τους στην απάτη ύψους 50 δισ. δολ. του Bernard Madoff.

Μικτή είναι η εικόνα στον κλάδο αυτοκινήτων, καθώς η κυβέρνηση Bush φέρεται να ετοιμάζει έκτακτο σχέδιο διάσωσης του κλάδου αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η αρνητική εικόνα στο αμερικανικό χρηματιστήριο και οι πιέσεις από τις επιπτώσεις της υπόθεσης Madoff στον χρηματοοικονομικό κλάδο, πιέζουν στα «κόκκινα» τις ευρωαγορές αργά το απόγευμα. Αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE «χάνει» 0,31% και ο DAX 0,44%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v