Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικό άνοιγμα για τη Wall Street

Με μικτές τάσεις άνοιξε η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να αναμένουν μια συνεδρίαση στην οποία θα επικρατήσουν η μεταβλητότητα, αλλά και ο χαμηλό όγκος συναλλαγών. Νευρικότητα στις ευρωαγορές.

Με μικτές τάσεις άνοιξε η αμερικανική αγορά την εορταστική εβδομάδα, με τους επενδυτές να αναμένουν μια συνεδρίαση στην οποία θα επικρατήσουν η μεταβλητότητα, αλλά και ο χαμηλό όγκος συναλλαγών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών η αγορά έχει προεξοφλήσει έναν τόσο μεγάλο «όγκο» αρνητικών δεδομένων, που νέες δυσμενή στοιχεία δύσκολα θα την οδηγήσουν ακόμη χαμηλότερα.

Όπως και στις προηγούμενες συνεδριάσεις έτσι και στη σημερινή οι αυτοκινητοβιομηχανίες βρίσκονται στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά ήρθε η σειρά της Toyota να «πρωταγωνιστήσει». Ο ιαπωνικός κολοσσός ανακοίνωσε προβλέψεις για ζημία στο τέλος του έτους, για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αναφορικά με τον επίσης πληττόμενο κλάδο της αγοράς ακινήτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι μεγάλοι κατασκευαστές επιδιώκουν ένταξή τους στο κυβερνητικό «πακέτο» των 200 δισ., εξαρχής προορισμένο για φοιτητικά δάνεια, δάνεια για αγορά αυτοκινήτου και για διευκόλυνση υποχρεώσεων από πιστωτικές κάρτες.

Εν τω μεταξύ, η γερμανική Munich Re ανακοίνωσε την εξαγορά της Hartford Steam Boiler (HSB), μονάδας της AIG, έναντι του ποσού των 742 εκατ. δολαρίων, που αποτελεί το 1/3 των κεφαλαίων που είχε διαθέσει προ οκταετίας η αμερικανική ασφαλιστική προκειμένου να αποκτήσει την HSB. Με τη συγκεκριμένη εξαγορά η Munich Re αναλαμβάνει εκκρεμούσες υποχρεώσεις ύψους 76 εκατ. δολαρίων.

Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα, ο Dow Jones σημείωνε άνοδο 0,09% στις 8.587,15 μονάδες.
Απώλειες 0,39% στις 1.558,24 μονάδες για Nasdaq, ενώ ο S&P σημείωνε ήπια πτώση 0,19% στις 886,18 μονάδες.

Νευρικότητα και μικτές τάσεις επικρατούν στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.
Οριακά κέρδη 0,09% καταγράφει ο FTSE 100 στις 4290,91 μονάδες. Αντίθετα, ήπια πτώση 0,33% σημειώνει ο DAX, ενώ εντονότερες πτωτικές τάσεις (-1,22%) καταγράφει ο CAC στις 3.189,83 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v