Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη Wall χάρη στο σχέδιο διάσωσης GM-Chrysler

Ωθηση πάνω από 2% προσφέρει στους βασικούς δείκτες της Wall Street η «σανίδα σωτηρίας» 17,4 δισ. δολ. που παρέχει η κυβέρνηση Bush προς την βιομηχανία αυτοκινήτων. Επιμένουν οι πιέσεις στην Ευρώπη.

Ωθηση προσφέρει στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ και της Ευρώπης η απόφαση της κυβέρνησης Bush να διαθέσει δάνεια «σωτηρίας» αξίας 17,4 δισ. δολ. στην βιομηχανία αυτοκινήτου.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 2,02% στις 8.779 μονάδες, ο S&P 2,21% στις 904 μονάδες και ο Nasdaq 2,52% στις 1.591 μονάδες.

Τα κέρδη του δείκτη Standard & Poor’s ανέρχονται στα 2,4% για την εβδομάδα.

Η General Motors ενισχύεται 18% και η Ford Motor 14%. Η εταιρία Lear που κατασκευάζει εξαρτήματα οχημάτων εκτινάσσεται 23%.

Θετικά αντιδρά και ο τραπεζικός κλάδος στην ανακοίνωση του προγράμματος, που επισκιάζει τον αρνητικό αντίκτυπο από τις υποβαθμίσεις κορυφαίων τραπεζών από την Standard & Poor's.

Κατά τα λοιπά, η Oracle ενισχύεται 6,4% καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις.

Η Intrepid Potash, η μεγαλύτερη επιχείρηση γεωργικών συμπληρωμάτων των ΗΠΑ, υποχωρεί 14% εξαιτίας πρόβλεψης χαμηλότερων πωλήσεων.

Αρνητική παραμένει η εικόνα στις ευρωαγορές, με έντονες πιέσεις στον κλάδο εμπορευμάτων εξαιτίας της αδιάκοπης πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

Οι βασικοί δείκτες ανέκαμψαν παροδικά μετά την ανακοίνωση του «πακέτου» Bush, αλλά παραμένουν το απόγευμα σε αρνητικά επίπεδα.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 2,03%, ο DAX 0,59% και ο CAC 0,88%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v