Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Σε τράπεζα μετατρέπεται η GMAC

Την πρόσβαση σε 9,4 δισ. δολάρια εξασφάλισε η General Motors, μετά τo «πράσινο φως» που έδωσε η Fed για την μετατροπή του χρηματοοικονομικού της βραχίονα GMAC σε τράπεζα συμμετοχών.

ΗΠΑ: Σε τράπεζα μετατρέπεται η GMAC
Την πρόσβαση σε 9,4 δισ. δολάρια εξασφάλισε η General Motors, από το “πακέτο” των 17,4 δισ. που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση Bush για την στήριξη της ίδιας και της Chrysler, μετά τo «πράσινο φως» που έδωσε η Fed για την μετατροπή του χρηματοοικονομικού της βραχίονα GMAC σε τράπεζα συμμετοχών.

Η παραπάνω εξέλιξη, διευκολύνει την διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά αυτοκινήτου, καθώς η GMAC χρηματοδοτούσε περίπου το 75% των αποθεμάτων των αντιπροσώπων της GM και παρείχε δάνεια στο 35% εξ’ αυτών κατά το 2007.

Έτσι, καθίσταται ευκολότερη η χρηματοδότηση των αγορών οχημάτων που κατασκευάζει η General Motors.

Σημειώνεται ότι η General Motors πρόκειται να λάβει μια πρώτη «ένεση» ρευστού ύψους 4 δισ. στις 29 Δεκεμβρίου και μια δεύτερη δόση 4 δισ. δολαρίων στις 16 Ιανουαρίου, λίγο πριν την ορκωμοσία της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης του κ.Obama.

Αν τον Ιανουάριο Κογκρέσο ψηφίσει υπέρ της επέκτασης των μέτρων ενίσχυσης των αυτοκινητοβιομηχανιών, η General Motors θα έχει λαμβάνειν ακόμα 4 δισ. τον Φεβρουάριο, ενώ η Chrysler θα ενισχυθεί με επίσης 4 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v