Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές διαθέσεις στη Wall Street

Σταθεροποιητικά κινείται η αμερικανική αγορά, με την σημαντική άνοδο των τιμών του πετρελαίου, που ξεπέρασε τα 40 δολάρια το βαρέλι, να βρίσκεται στο επίκεντρο της συνεδρίασης. Άνοδος στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητικά κινείται η αμερικανική αγορά, με την σημαντική άνοδο των τιμών του πετρελαίου να βρίσκεται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, οδηγώντας σε σημαντικά κέρδη τον ενεργειακό κλάδο.

Ειδικότερα, η ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή δημιουργεί ανησυχίες σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας με αποτέλεσμα η τιμή του πετρελαίου να ξεπερνά εκ νέου τα 40 δολάρια το βαρέλι.

Οι Chevron και Εxxon καταγράφουν κέρδη της τάξης του 1,5%.

Παράλληλα, το Κουβέιτ αποφάσισε να μην προχωρήσει στην δημιουργία joint venture αξίας 17,4 δισ. δολαρίων με την Dow Chemical. Το πλήγμα για την αμερικανική εταιρεία είναι ισχυρό αφού προσδοκούσε στην εισροή ρευστού στα ταμεία της, από την συγκεκριμένη συμφωνία, ώστε να αποπληρώσει μέρος των 13 δισ. που οφείλει για την εξαγορά της Rohm & Haas Co.

Επίσης, από τον χρηματοοικονομικό χώρο, κοινοπραξία εταιριών private equity και hedge fund, σκοπεύουν να εξαγοράσουν την υπό επιτήρηση επιχείρηση στεγαστικής πίστης IndyMac, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν αμερικανικά μέσα.

Σημειώνεται ότι ο τραπεζικός κλάδος της IndyMac βρίσκεται στα χέρια του αμερικανικού δημοσίου, μετά την κατάρρευση που υπέστη στα μέσα του προηγούμενου Ιουλίου.

Αυτή την ώρα ο Dow Jones καταγράφει οριακές απώλειες 0,02% στις 8.514 μονάδες. Ο Nasdaq υποχωρεί 0,07% στις 1.529 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται σταθεροποιητικά, με απώλειες 0,01% στις 873 μονάδες.

Ανοδικά κινούνται οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο o FTSE 100 καταγράφει κέρδη 2,33% στις 4.314,96 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 1,79% στις 4712 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται ανοδικά 0,75% στις 3139,51 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v