Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Private equity-hedge funds αγοράζουν την IndyMac

Κοινοπραξία από εταιρίες private equity και hedge fund πλησιάζει σε συμφωνία εξαγοράς των ενεργητικών της, υπό επιτήρηση, επιχείρησης στεγαστικής πίστης IndyMac.

Private equity-hedge funds αγοράζουν την IndyMac
Κοινοπραξία από εταιρίες private equity και hedge fund, μεταξύ των οποίων η J.C. Flowers, πλησιάζει σε συμφωνία εξαγοράς των ενεργητικών της, υπό επιτήρηση, επιχείρησης στεγαστικής πίστης IndyMac, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές.

Στους πιθανούς αγοραστές περιλαμβάνονται επίσης η Dune Capital Management, που είναι εταιρία ιδιωτικών επενδύσεων, την οποία διοικούν πρώην στελέχη της Goldman Sachs, και το hedge fund Paulson & Co.

Η κοινοπραξία ενδιαφέρεται να αγοράσει την τράπεζα και τα 33 υποκαταστήματά της, τον βραχίονα reverse-mortgage της IndyMac και χαρτοφυλάκιο εξυπηρέτησης δανείων ύψους 176 δισ. δολαρίων.

Η παρουσία των εταιριών private equity και hedge fund προκύπτει μετά την απόφαση της αρμόδιας κρατικής αρχής FDIC τον περασμένο μήνα να διευρύνει την γκάμα των ικανών "μνηστήρων" περιλαμβάνοντας και οίκους που δεν λειτουργούν ως τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v