Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά ανάκαμψης η Wall Street

Προσπάθεια ανάκαμψης επιχειρείται στη Wall Street, καθώς η υποχώρηση του πετρελαίου από το υψηλό κοντά στα 140 δολάρια κάτω από τα 136 δολάρια αναζωπύρωσε σε έναν βαθμό το αγοραστικό ενδιαφέρον. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Προσπάθεια ανάκαμψης επιχειρείται στη Wall Street, καθώς η υποχώρηση του πετρελαίου από το υψηλό κοντά στα 140 δολάρια κάτω από τα 136 δολάρια αναζωπύρωσε σε έναν βαθμό το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, οι επενδυτές φαίνεται να παρακάμπτουν την ισχυρή υποχώρηση που σημείωσε ο δείκτης μεταποίησης Empire State τον Ιούνιο, και να επικεντρώνονται στην πετρελαϊκή τιμή, η οποία αφού εκτινάχθηκε μέχρι τα 140 δολάρια περίπου, στη συνέχεια υποχώρησε και πάλι, διαμορφούμενη αυτήν την ώρα λίγο κάτω από τα 136 δολάρια.

Εξέλιξη, που προσέφερε μια ανάσα ανακούφισης στους επενδυτές και βοήθησε τους βασικούς δείκτες να εξαλλείψουν τις αρχικές τους απώλειες.

Έτσι, αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 12.309,06 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο κατά 0,01%, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,24%, στις 1.363,24 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αντλώντας στήριξη από το deal μεταξύ της XM Satellite Radio και της Sirius Satellite Radio, ενισχύεται κατά 0,91%, στις 2.476,75 μονάδες.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, στο προσκήνιο βρίσκεται ο τίτλος της Lehman Brothers, η οποία ανακοίνωσε ζημιές ύψους 2,8 δισ. δολαρίων στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της American International Group, έπειτα από την απομάκρυνση και αντικατάσταση του CEO Martin Sullivan.

Πιέσεις δέχονται επίσης οι τίτλοι των AT&T και Verizon Communications, μετά την κίνηση της UBS να υποβαθμίσει τις συστάσεις της για τις εν λόγω μετοχές σε “neutral” από “buy”, συμπαρασύροντας και άλλες μετοχές του τηλεπικοινωνιακού κλάδου.

Απώλειες καταγράφει επίσης ο τίτλος της General Electric, η οποία επίσης υποβαθμίστηκε σε “neutral” από “overweight” από την JP Morgan.

Αντίθετα, κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών, ωθούμενες από την άνοδο του «μαύρου χρυσού».

Εν τω μεταξύ, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε σήμερα κατά 0,14% και έκλεισε στις 5.794,60 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 ολοκλήρωσε στις 6.729,88 μονάδες, με πτώση 0,52%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κινήθηκε 0,52% χαμηλότερα και διαμορφώθηκε στις 4.657,74 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v