Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά η Wall μετά τα καλά νέα για πληθωρισμό

Ανοδικά κινείται η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, ωθούμενη από την ενίσχυση του δολαρίου, την υποχώρηση του πετρελαίου αλλά και τα σχετικά καλά νέα από το μέτωπο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Ανοδικά κινείται η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, ωθούμενη από την ενίσχυση του δολαρίου, την υποχώρηση του πετρελαίου αλλά και τα σχετικά καλά νέα από το μέτωπο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ξεκίνησε εν μέσω θετικού κλίματος, καθώς η οριακά υψηλότερη από την αναμενόμενη αύξηση που εμφάνισε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Μάιο και η ευθυγράμμιση του σχετικού δομικού δείκτη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ικανοποίησαν τους επενδυτές.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έτρεξε τον Μάιο με ρυθμό 0,6% έναντι εκτιμήσεων για άνοδό του κατά 0,5%, κυρίως λόγω της ενίσχυσης των τιμών των προϊόντων ενέργειας, ενώ ο δομικός δείκτης, που δεν περιλαμβάνει είδη τροφίμων και ενέργειας, ενισχύθηκε κατά 0,2%, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Τη σημερινή ανοδική αντίδραση τροφοδοτούν βέβαια η συνεχιζόμενη ενίσχυση του δολαρίου, αλλά και η υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής, που διαμορφώνεται στο επίπεδο των 134,4 δολαρίων το βαρέλι.

Έτσι, ο Dow Jones αυτήν την ώρα κινείται στις 12.201,34 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,49%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,12%, στις 2.431,19 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο κατά 0,54% και διαμορφώνεται στις 1.347,14 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, κέρδη καταγράφει η μετοχή της Exxon Mobile, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα πουλήσει το δίκτυο πρατηρίων της στις ΗΠΑ, ενώ ανοδικά κινείται και ο τίτλος της US Airlines.

Σημαντικά κέρδη εμφανίζει επίσης ο τίτλος της Google μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με την Yahoo!, η μετοχή της οποίας κινείται πτωτικά.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της Coca Cola, παρά τις αρνητικές εκτιμήσεις της Coca Cola 3Ε για τα μεγέθη στο σύνολο του 2008, που οδήγησαν σε ισχυρή πτώση τον τίτλο της εταιρίας στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Εν τω μεταξύ, η υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου και τα καλά νέα από το μέτωπο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, βοήθησαν τις κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης να ανακάμψουν και να ολοκληρώσουν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με θετικό πρόσημο.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο κατά 0,21% και έκλεισε στις 5.802,80 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύθηκε κατά 0,76% και ολοκλήρωσε στις 6.765,32 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.682,30 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,21%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v