Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρελαϊκές ανησυχίες πιέζουν τη Wall

H αναρρίχηση των πετρελαϊκών τιμών δημιουργεί μικρές απώλειες στη Wall παρά τα κέρδη που καταγράφουν οι ενεργειακές εταιρίες. Στο προσκήνιο της αγοράς και η Beige Book. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Ήπια πτώση σημειώνει η Wall Street με αφορμή τη νέα άνοδο των πετρελαϊκών τιμών και εν μέσω ανησυχιών για την πορεία του μαύρου χρυσού. Στο προσκήνιο της αγοράς και η Beige Book. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των Εxxon Mobil και Chevron Texaco με τις τιμές του αργού να κυμαίνονται στα επίπεδα των 134 δολαρίων, ενισχυμένες κατά περίπου 2% εν μέσω εκτιμήσεων από διεθνείς οίκους για αναρρίχηση των τιμών στα 150 δολάρια ανά βαρέλι.

Απώλειες σημειώνει η μετοχή της Alcoa ύστερα από την υποβάθμιση από τη Morgan Stanley σε “neutral”. Κέρδη και για τη φαρμακευτική Biogen ύστερα από την πρόταση εξαγοράς που κατατέθηκε για την εισηγμένη.

Αντίθετα, ανοδικά κινείται η Staples μετά το deal που «έκλεισε» με την Corporate Express.

Σε ό,τι αφορά τις ισοτιμίες, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, στο 1,54, ενώ υποχωρεί ελαφρώς σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η δημοσίευση της Beige Book της FED η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 ώρα Ελλάδος. Εξάλλου τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς αναμένεται να δώσουν και οι ομιλίες μελών της FED.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.264 μονάδες με απώλειες 0,21%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,16%, στις 2.444 μονάδες. Πτώση 0,05% για τον S&P 500, στις 1.355 μονάδες.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του τρέχοντος έτους ο S&P 500 έχει υποχωρήσει κατά 7,5%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,14%, στις 5.819 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει υποχώρηση 0,47%, στις 4.738 μονάδες. Πτώση 0,15% για τον DAX 30, στις 6.761 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v