Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα νέα από τον πληθωρισμό άρεσαν στη Wall

Η ελαφρά υψηλότερη των προβλέψεων ενίσχυση του πληθωρισμού ικανοποίησε τους επενδυτές, οι οποίοι προχωρούν σε τοποθετήσεις στη Wall Street. Στο επίκεντρο η Yahoo. Απώλειες στις ευρωαγορές. 

Η ελαφρά υψηλότερη των προβλέψεων ενίσχυση του πληθωρισμού ικανοποίησε τους επενδυτές οι οποίοι προχωρούν σε τοποθετήσεις στη Wall. Σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή έτρεξε με ρυθμό 0,6% το Μάιο, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν ότι θα αυξηθεί κατά 0,5%. Ο δομικός δείκτης που περιλαμβάνει είδη ενέργειας και τροφίμων κινήθηκε ανάλογα με τις εκτιμήσεις, ήτοι 0,2%.

Από το μέτωπο της οικονομίας, αύξηση κατά 48% σημείωσαν οι πλειστηριασμοί το Μάιο στις ΗΠΑ λόγω της οικονομικής κρίσης.

Στις εταιρικές ειδήσεις πτώση καταγράφει η μετοχή της Yahoo μετά τη συμφωνία που ανακοίνωσε με τη Google και την πλήρη «αποτυχία» των συνομιλιών με την Microsoft.

Απώλειες και την Lehman Brothers στον απόηχο των σημαντικών διοικητικών αλλαγών που ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθεί και η μετοχή της Coca Cola ύστερα από τις αρνητικές εκτιμήσεις και την ισχυρή πτώση της 3Ε, στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ οι πετρελαϊκές τιμές υποχωρούν στα επίπεδα των 135 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 868 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones κυμαίνεται στις 12.193 μονάδες με κέρδη 0,42%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,8%, στις 2.423 μονάδες. Κέρδη 0,5% για τον S&P 500, στις 1.350 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,39%, στις 5.768 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,47%, στις 4.650 μονάδες. Πτώση 0,03% για τον DAX 30, στις 6.712 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v