Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές τάσεις στη Wall λόγω πετρελαίου

Μικτές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, καθώς η επιστροφή του πετρελαίου σε ανοδική τροχιά και η ισχυρή υποχώρηση του δείκτη μεταποίησης Empire State αναζωπύρωσαν τις οικονομικές ανησυχίες. Πτώση στις ευρωαγορές.

Μικτές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, καθώς η επιστροφή του πετρελαίου σε ανοδική τροχιά και η ισχυρή υποχώρηση του δείκτη μεταποίησης Empire State αναζωπύρωσαν τις οικονομικές ανησυχίες.

Ειδικότερα, η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε εν μέσω πιέσεων λόγω της ανάκαμψης της πετρελαϊκής τιμής που αναρριχήθηκε νωρίτερα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Globex μέχρι τα 139,89 δολάρια το βαρέλι, γεγονός που επανέφερε στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις από την άνοδο του καυσίμου στην κατανάλωση.

Το κλίμα επιδεινώθηκε περαιτέρω από την αναπάντεχη ισχυρή υποχώρηση που εμφάνισε ο δείκτης μεταποίησης Empire State στις ΗΠΑ τον Ιούνιο. Ο δείκτης της Federal Reserve της Νέας Υόρκης υποχώρησε στο -8,7 τον Ιούνιο από -3,2 που ήταν τον Μάιο, έναντι εκτιμήσεων για βελτίωσή του στο -2,0.

Έτσι, αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 12.259,39 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,14%, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,12%, στις 1.358,35 μονάδες.

Αντίθετα ο Nasdaq, ωθούμενος από την έγκριση του σχεδίων συγχώνευσης των XM Satellite Radio και Sirius Satellite Radio από τις αρμόδιες αρχές, κατάφερε να εξαλείψει τις αρχικές του απώλειες και πλέον κινείται σε θετικό έδαφος και συγκεκριμένα στις 2.466,26 μονάδες, με κέρδη 0,48%.

Από τις επιμέρους μετοχές, στο προσκήνιο βρίσκεται ο τίτλος της Lehman Brothers, η οποία ανακοίνωσε ζημιές ύψους 2,8 δισ. δολαρίων στο δεύτερο οικονομικό τρίμηνο, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

Απώλειες σημειώνει η μετοχή της American International Group, έπειτα από την απομάκρυνση και αντικατάσταση του CEO Martin Sullivan.

Πιέσεις δέχονται επίσης οι τίτλοι των AT&T και Verizon Communications, μετά την κίνηση της UBS να υποβαθμίσει τις συστάσεις της για τις εν λόγω μετοχές σε “neutral” από “buy”, καθώς και ο τίτλος της General Electric, η οποία επίσης υποβαθμίστηκε σε “neutral” από “overweight” από την JP Morgan.

Αντίθετα, κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών, ωθούμενες από την άνοδο του «μαύρου χρυσού».

Εν τω μεταξύ, πιέσεις δέχονται και οι κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,14%, στις 5.794,60 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημειώνει απώλειες 0,52%, στις 6.729,88 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 εμφανίζει πτώση 0,52%, στις 4.657,74 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v