Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στη Wall με Lehman & AIG στο επίκεντρο

Πιέσεις δέχεται η αμερικανική αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με το πετρέλαιο και τους τίτλους της Lehman Brothers και της AIG να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Πτώση καταγράφουν οι ευρωαγορές.

Πιέσεις δέχεται η αμερικανική αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με το πετρέλαιο και τους τίτλους της Lehman Brothers και της AIG να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τις διευκρινίσεις της Lehman Brothers για τα αποτελέσματα δεύτερου οικονομικού τριμήνου, στο οποίο όπως ανακοίνωσε η τράπεζα την προηγούμενη εβδομάδα θα εμφανίζει ζημίες ύψους 2,8 δις. δολαρίων.

Στο προσκήνιο βρίσκεται επίσης ο τίτλος της American International Group, λόγω της απομάκρυνσης του CEO Martin Sullivan και την αντικατάστασή του από τον Bob Willumstad.

Εν τω μεταξύ, η επιστροφή του πετρελαίου σε ανοδική τροχιά, το οποίο στις ηλεκτρονικές συναλλαγές έφτασε μια "ανάσα" από τα 140 δολάρια το βαρέλι, επαναφέρει τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει η αύξηση της πετρελαϊκής τιμής στην κατανάλωση.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ωστόσο παρακολουθούν οι επενδυτές και τις εξελίξεις στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της The Wall Street Journal η αρμόδια επιτροπή επικοινωνιών ενέκρινε το σχέδιο συγχώνευσης μεταξύ των XM Satellite Radio και Sirius Satellite Radio.

Επίσης, η Rebublic Services ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Allied Waste Industries, έναντι τιμήματος ύψους 6,6 δις. δολαρίων σε μετοχές.

Έτσι, αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 12.230,16 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,63%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,52% και διαμορφώνεται στις 2.441,64 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,45%, στις 1.353,86 μονάδες.

Πιέσεις δέχονται και οι κυριότερες χρηματαγορές της Ευρώπης. Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει απώλειες 0,54% και διαμορφώνεται στις 5.771,30 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχωρεί κατά 1,05%, κινούμενος στις 6.694,36 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στις 4.631,05 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,09%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v