Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ωθηση από την οικονομία στη Wall Street

Η οριακά χαμηλότερη των εκτιμήσεων ενίσχυση του πληθωρισμού φαίνεται να απομακρύνει προσωρινά τις ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία, χαρίζοντας κέρδη στη Wall. Ανοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η οριακά χαμηλότερη των εκτιμήσεων ενίσχυση του πληθωρισμού φαίνεται να απομακρύνει προσωρινά τις ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία, χαρίζοντας κέρδη στη Wall. Ανοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή
έτρεξε με ρυθμό 0,2% τον Απρίλιο στις ΗΠΑ έναντι εκτιμήσεων για άνοδο κατά 0,3%, ενώ ο δομικός ενισχύθηκε κατά 0,1% με τους αναλυτές να προβλέπουν άνοδο κατά 0,2%.

Κέρδη καταγράφει η Freddie Mac ύστερα από την ανακοίνωση ζημιών 66 σετνς ανά μετοχή, ενώ η αγορά εκτιμούσε ότι οι ζημιές θα ανέλθουν στα 84 σεντς ανά μετοχή. Σε θετικό έδαφος και οι Citigroup και Hewlett – Packard.

Αντίθετα πιέσεις δέχεται η μετοχή της Applied Materials ύστερα από την πτώση των μεγεθών που κατέγραψε.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η μετοχή της American International Group καθώς η εταιρία πραγματοποιεί σήμερα την Γενική Συνέλευση με τον CEO να δέχεται πυρά για τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρίας.

Στο μεταξύ οι πετρελαϊκές τιμές κυμαίνονται στα επίπεδα των 125 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 868 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.869 μονάδες με κέρδη 0,29%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,33%, στις 2.503 μονάδες. Κέρδη 0,19% για τον S&P, στις 1.406 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,12%, στις 6.219 μονάδες, ενώ ο DAX 30 σημειώνει άνοδο 0,09%, στις 7.066 μονάδες. Κέρδη 0,64% για τον CAC 40, στις 5.030.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v