Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall λόγω ΜΒΙΑ και πετρελαίου

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά ωθούμενη από την θετική αναθεώρηση αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου από την MBIA αλλά και την υποχώρηση του πετρελαίου. Ανοδικά έκλεισαν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει η αμερικανική αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ωθούμενη από την αναθεώρηση αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου στην οποία προχώρησε η MBIA αλλά και την υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής.

Σημειώνεται ότι η εταιρία ασφάλισης ομολόγων MBIA προχώρησε σε διόρθωση προηγούμενης ανακοίνωσής της σχετικά με τα αποτελέσματα της στο πρώτο τρίμηνο του 2008 και το αντίστοιχο του 2007. Ειδικότερα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης διαμορφώθηκαν στα 711,4 εκατ. δολάρια έναντι 741,7 εκατ. δολαρίων που ήταν στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2007. Με βάση την προγενέστερη και λανθασμένη ανακοίνωση της εταιρίας είχε σημειώσει ζημιές 2,4 δισ. ζημιές το α΄ τρίμηνο του 2008.

Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με την υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής κάτω από τα 125 δολάρια το βαρέλι, αναζωπύρωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα οι βασικοί δείκτες να διευρύνουν τα αρχικά τους κέρδη.

Έτσι, αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 12.829,33 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,65%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1%, στις 2.470,08 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,53% και διαμορφώνεται στις 1.395,58 μονάδες.

Από τις επιμέρους μετοχές, σημαντικά κέρδη καταγράφει ο τίτλος της εταιρίας παραγωγής κινητών τηλεφώνονο Research in Motion Ltd., μετά την παρουσίαση από την εταιρία ενός νέου μοντέλου.

Άνοδο σημειώνει επίσης ο τίτλος της HSBC, μετά την ανακοίνωση της τράπεζας ότι η κερδοφορία του πρώτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης διαμορφώθηκε υψηλότερα από αυτήν του αντίστοιχου διαστήματος της προηγούμενης χρήσης, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές αντιστάθμισε την ύφεση των δανειοδοτήσεων στις ΗΠΑ αλλά και τις διαγραφές του βραχίονα επενδυτικής τραπεζικής.

Εν τω μεταξύ, τα σενάρια για εξαγορές στον κλάδο λιανικής της Βρετανίας και η βελτίωση των προοπτικών για τις εταιρίες ενέργειας μετά την ανακάλυψη πετρελαϊκού πεδίου στη Βόρεια Θάλασσα ώθησαν υψηλότερα και τις κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,26% και ολοκλήρωσε στις 6.220,60 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 έκλεισε στις 7.035,95 μονάδες, με κέρδη 0,47%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,32% και ανήλθε στις 4.976,21 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v